MOBIL: «På Sjøen» gjør det enkelt å billig med digital navigasjon. Nå har appen fått flere funksjoner.

Gule sider oppgraderer navigasjonsapp

«På Sjøen» har fått flere funksjoner og gir navigasjonsmuligheter til en billig penge.

Publisert Sist oppdatert
FUNKSJONER: «På Sjøen» har muligheter for å laste ned kart, og har fått AIS. Nu kan også seile med kurs opp.

Gule Sider På Sjøen er et planleggingsverktøy for alle som skal ferdes med båt og er utviklet for å komplimentere eksisterende navigasjonssystemet i fritidsbåter. Appen ble lansert første gang i 2010 og i 2016 hadde appen 86 000 unike brukere i Norge. Med sømløse kart mellom Norge og Sverige er det enkelt å bruke appen på tvers av landegrensene til sjøs, og med Gule Siders innhold som båthavner og restauranter kan du planlegge stopp underveis. Appen finnes i en fullt funksjonell gratisversjon og i en betalingsversjon som koster 179 kroner med utvidet funksjonalitet både on- og offline, star det i en pressemelding fra Gule sider.

Gode kart

Vi lot oss friste å lastet ned betalingsversjonen. Med den kan du enkelt laste ned kartene, slik at du ikke er avhengig av mobilnettet for å bruke appen. Det gjør navigasjonen tryggere. Nytt er muligheten til å seile med kurs opp, som gjør det raskere å forstå omgivelsene ut fra kartet.

Kartet er også meget bra. Mye renere en Navionics, og symboler slik vi kjenner fra papirkart. Med mobilens gode oppløsning på skjermen gjør det mulig å navigere uten å zoome inn og ut, slik som kreves på en kartplotter.

Nytt er også AIS. Nå kan du se fartøy med AIS-sender, men dette er data som hentes fra en server, ikke dirkete via VHF slik det er på proffe systemer. Løsningen krever mobilnett, og kan gi forsinkelser. Men det er en enkel og billig måte å i gjenkjenne fartøy på.

Legg opp rute

Appen gjør det også mulig å legge opp en rute. Det gjør navigasjonen tryggere. Løsningen er enkel å bruke, men kun kan kun gjøres manuelt. Du får en oversikt over kurs og avstander mellom veipunktene du legger inn. «På Sjøen» beregner også ankomsttid. Appen er enkel å bruke ogser bra ut.

Appen er tydeligvis utviklet i Sverige. Noen av instruksjonene er på svensk.

KART: Kartene er svært oversiktlige og lettleste. De er også helt ferske.