En svært god familiebåt

Nauvo, Finland: Finnmasters revitaliserte cabincruiser-serie er ennå ikke noe vanlig syn i Norge, men etter en tur med Grandezza 27 er det bare å konkludere med at finnene har truffet blink.

Publisert

Grandezza 27 vakte stor oppmerksomhet under lanseringen i 2011, og i sin tidlige test innledet for eksempel bladet Motor Boat Monthly med setningen «Er du lei av dagens utvalg rimelige sportscruisere? Ta en kikk på fremtiden.»

Dette er store ord, og å utrope Grandezza 27 til fremtidens båt er nok å ta for hardt i. Men våre designbevisste naboer har helt klart klekket ut mange velfungerende løsninger på denne mellomklassemodellen. Resultatet er en komplett, rask og økonomisk turbåt for barnefamilier og vennepar.

Grandezza 27 leveres i to versjoner, som åpen kalesjebåt med targa og bøyleløs kalesje og som hardtop uten lukket bakvegg. Ut over takløsningen er båtene identiske. Begge har dermed den suverene planløsningen med stor aktersalong over en motorisert motorluke, utmerket styreposisjon, en grei forsalong med fire køyer og et toalettrom som duger, selv om det er på den trange siden av romslig, og mangler full ståhøyde.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS