BEVEGELSE: Den nye radaren fra Garmin skiller objekter i bevegelse med stillestående objekter. Med MotionScope vil objekter som nærmer seg markert rødt, mens objekter som er på vei vekk, markert grønt.

Garmin med enklere Fantom-radarer

Garmin lanserte en avansert, men svært kostbar radar i vinter. Nå kommer et langt rimeligere alternativ med mye av den samme teknologien.

Publisert Sist oppdatert
KOMPAKT: Den nye radaren veier 7,7 kilo. Prisen er på ca 26 000 kroner.

Bevegelige objekter

Fantom 18 og 24 har også innebygget doppler-teknologi. Dette gjør det mulig å skille objekter i bevegelse fra objekter som er stasjonært. Garmin har navnet denne funksjonen til MotionScope. Objekter som nærmer seg båten blir markert røde, mens objekter på vei bort blir markert grønne. Dette gjør radarbildet enklere å tyde, og sikrer navigasjonen.

Enhetene tilbyr også Auto Bird Gain, en unik funksjon som gjør at fiskere enkelt kan finne fugleflokker, som indikerer en potensiell fiskeplass.

Kun Furunos radar har noe tilsvarende.

Litt kraftigere

Garmin oppgir rekkevidden til 48 nautiske mil som er bedre enn sine konkurrenter. Simrad G4 har 36, det samme som Furuno, mens Raymarine har 24 nm. Men så er Fantom litt tyngre og dyrere også. Med vekt på 7,7 kilo, så er den marginalt tyngre enn Simrad og Furuno, mens Raymarine er på beskjedne 5,5 kilo, og har et strømforbruk på 1,6 amp.

Garmin har akkurat slippet en drøss av nyheter. De lanserer også en dybdemåler som leser fremover, nye plottere, og nye VHF-radioer med AIS. 

Alt om de nye radarene

Siste SEILmagasin for året er straks klar for trykk. Der kan du lese en større sak om de nye radarene på markedet. Hvordan den nye teknologien fungerer, og hva du bør se etter. 

Du kan lese om Furunos nye radar her. 

 

 

ALARM: Du kan sette en varsling om det kommer fartøy på kollisjonskurs.
LAG: Det er mulig å kjøre to radarbilder samtidig med ulike zoomnivåer. På det ene bildet ligger radarbildet over kartet som gjør det enklere å forstå.