Ekstrem luksus på 73 meter

Et romskip? En u-båt? Eller en forsvarshemlighet? Nedelandske Feadship har designet en yacht vi aldri har sett maken til.

Publisert

Høyere hastighet, redusert drivstofforbruk, mer vannsport, innovativ teknolgi og design. Det er ikke lite som er tatt hensyn til når denne futuriske yachten er designet på tegnebrettet. X-Stream som er navnet for yachen, er 73 meter lang og har en bredde på 11,8 meter. Feadship opplyser at denne yachten skal klare en hastighet på 20 knop, og kanskje noe mer, avhengig av motorstørrelsen.

For høyere hastighet er skroget basert på det nye skrogkonseptet axe-bow (X-bow, eller øksebaug). Ullstein har fått stor oppmerksomhet med denne baugen med fartøyet «Bourbon Orca» som i september i år ble årets skip med sin nyteknologi. Dette nyutviklede skroget beveger seg som en dupp. Med midre akselerasjoner i skroget, bruker skroget også mindre energi gjennom vannet. Sjøen slår heller ikke mot baugen som på vanlige skrog. Dette betyr mye for de som oppholder seg framme i skipet, som forblir tørre.

X-Stream er ikke kommet lenger enn til tegnebrettet, men viser hva slags muligheter Feadship kan by på. Feadship opplyser foreløpig ikke overfor oss vanlige dødlige hvor mye yachten vil koste.

Powered by Labrador CMS