Espen Thorup har designet de populære Nordkapp-båtene.
Østfoldingene Hans Petter Slang og Bård Eker har innledet samarbeid

Eker designer for Nordkapp

Nordkapp Boats har innledet et nært samarbeid med Bård Eker og hans designteam.

Publisert Sist oppdatert

I nesten ett år har båtprodusenten fra Sarpsborg jobbet i det stille med den profilerte industridesigneren og hans medarbeidere, skriver sa.no.

- Jeg tente med en gang da forespørselen kom fra eierne av Nordkapp. Det er ekstra morsomt å kunne samarbeide med lokale aktører som gjør det så bra, understreker Bård Eker overfor SA.

De siste årene har vært svært krevende for Hydrolift, som har tapt over 40 millioner kroner på driften siden finanskrisen høsten 2008, ifølge offisielle regnskapstall.

Daycruiser

Nordkapp er på samme tid  en suksesshistorie med overskudd på driften på over ti millioner kroner i samme periode. Nordkapp Boats er inne i en periode med stor vekst. I år nærmer omsetningen seg 65 millioner kroner, etter at hele produksjonen fra fabrikken i Polen er solgt ut.  I år er det produsert 326 Nordkapp-båter, og alle er solgt.

Les også: Utsolgt for Nordkapp

Den første båten Eker Design har utviklet for Nordkapp, er en daycruiser. Den blir lansert på båtmessen «Sjøen for alle» i mars neste år.  – Vi skal videreføre det beste ved Nordkapp-båtene, slik at det også i framtiden blir en viss gjenkjennelsesfaktor, slår Bård Eker fast.

Hydrolift

Fredrikstad-mannen står for øvrig bak båtmerket Hydrolift. Dette er båter i en helt annen prisklasse og som spesiallages for hver enkelt kunde.

– Merkene er gode til å utfylle hverandre. Det er ikke aktuelt å sette Nordkapp-logoen på Hydrolift.

Båtprodusenten fra Sarpsborg har siden 1990-tallet brukt Espen Thorup som designer. Det har vært et svært fruktbart samarbeid. Opp gjennom årene har det vanket en rekke designpriser.

– Espen Thorup kommer fortsatt til å være knyttet til oss, forsikrer daglig leder i Nordkapp Boats, Hans Petter Slang overfor sa.no.