ÅPNET: Stasjonen på Tofte åpnet onsdag 1. juni, og ligger strategisk på vei enten du er på vei inn eller ut Oslofjorden.

Ny stasjon i Oslofjorden med unik diesel

Eco1 åpner stasjon på Tofte. Her er ikke bare stasjonen ny. Også drivstoffet er nytt.

Publisert Sist oppdatert
SATSER: Thomas S. Tharaldsen merker økt etterspørsel for sitt syntetiske drivstoff, og vil bygge ut flere stasjoner langs kysten.

Eco-1 får redusert veiavgiften på grunn av at drivstoffet ikke bidrar til økt co2 i luften. Diesel som selges i marinaer er uten veiavgift, noe som er unikt i Europa. Kjøper du drivstoff fra Eco-1, er prisen også lik om du fyller på bilen eller båten.

– Det er drivstoffets kvaliteter som vi selger på, ikke pris. Faktisk var det etterspørselen som gjorde at vi nå satser på båt også. Båtfolk kjøpte drivstoff fra Eco-1 for å redusere sjansene for dieseldyr, forklarer Tharaldsen.

To steder

Det syntetiske drivstoffet selges også på Lindøya i Indre Oslofjord. Drivstoffet er siden i vinter blitt benyttet på fergene i Oslo. Les sak på Teknisk Ukeblad her. 

RENT: Det syntetiske drivstoffet skal ha en rekke fordeler som mindre lukt, røyk, og redusert sjanse for dieseldyr. Drivstoffet er testet ut av Volvo Penta, og blitt godkjent.