Båtbransjen 2019

Styreleder Knut Heiberg- Andersen og eier Trygve Hegnar i Windy og tidligere daglig leder for Draco, Dag Kaas.
Styreleder Knut Heiberg- Andersen og eier Trygve Hegnar i Windy og tidligere daglig leder for Draco, Dag Kaas.

Windy tjener penger igjen

Windy Boats er i år blitt en svensk bedrift, og for første gang på mange år går bedriften i pluss. Nå inntar Draco-modeller USA.

Publisert

Windy er kanskje det mest kjente norske varemerket på det internasjonale markedet, men i år er selskapet formelt blitt svensk. Båtene bygges i Sverige og i Polen, og regnskapene føres i Sverige, mens den norske delen er innfusjonert i familieselskapet Periscopus. Ca 17-20 prosent av Windys salg skjer i Norge, ifølge arbeidende styreformann Knut Heiberg-Andersen, som nylig overlot sjefsstolen til Trevor Fenlon. Og det offisielle navnet på selskapet er nå Windy Scandinavia AB.

Offentlige regnskaper i Sverige viser at båtprodusenten (som vi har tatt med i vår oversikt fordi skiftet til Sverige har skjedd nylig) er på rett kurs. Omsetningen har vokst med 50 millioner kroner hvert år de siste tre årene, og havnet i 2018 på 259,2 millioner kroner. I løpet av disse årene har også store underskudd blitt snudd til et lite driftsoverskudd på tre millioner kroner i fjor.

De siste fem årene fram til og med 2018 har Windy hatt et samlet driftsunderskudd på 67 millioner kroner, her iberegnet avskrivninger og nedskrivninger på 22 millioner. De fem forutgående årene var samlet underskudd på nesten 120 millioner kroner, ifølge hegnar.no.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS