Donerer ny redningsskøyte - med en kjapp ekstragave

Skipsmekler Hans Herman Horn og hans familie har finansiert tre redningsskøyter. Nå kommer den fjerde. «Horn Flyer» er under bygging og skal avløse RS «Sundt Flyer» i Skjærhallen i april neste år. RS «Sundt Flyer» omstasjoneres deretter til Arendal.

Publisert Sist oppdatert

Donasjonen ble bekreftet med en seremoni i Fredrikstad torsdag. Den nye båten er skøyte nummer to i den nye Petter C.G. Sundt-klassen og har en toppfart på rundt 40 knop, melder Redningsselskapet.

Horn har nær tilknytning til Hvaler-skjærgården, og har derfor ønsket at RS «Horn Flyer» skal stasjoneres på Skjærhallen.

Vannscooter-gave

Men - straks etter donasjonsseremonien trakk skipsmegleren frem nok en gave: En redningsscooter. Impulsgaven kom etter en demonstrasjon av farkosten på det svenske sjøredningsselskapets base i Strømstad.

Vannscooteren, som er konstruert av det svenske sjøredningsselskapet og bygges av firmaet Safe at Sea i Gøteborg skal supplere redningsskøyten i aksjoner der det er vanskelig for den større båten å komme til til havarister eller forulykkede.

 

Raskere skøyte til Arendal

Også Arendal får altså ny redningsskøyte som følge av donasjonen: I april ankommer «Sundt Flyer» sørlandsbyen for å overta etter «Odd Fellow» fra 1973.

Den nye båten er over dobbelt så rask som den gamle:

 -Det er stort for oss og for de vi skal hjelpe. Det jeg gleder meg mest til, er arbeidsforholdene, og det å være tilgjengelig på kortere tid, sier «Odd Fellow»skipper Nikolai Andersen til rssl.no

Bildet: Hans Herman Horn (til venstre) finansiererer den nye redningsskøyten «Horn Flyer».Til høyre generalsekretær Øyvind Stene i Redningsselskapet. Foto: Janna N. Aarvik, Redningsselskapet