Booking av havneplass

RESERVERT: Bommen i Göteborg var halvfull. Dockspotplassene skapte store hull og lite sjarm. Bedre å ta ferge inn til byen fra Långedrag.

Forhåndsbestilling av gjesteplass, hot or not?

Dockspot gjør det mulig å booke plass i en havn du frykter kan bli full. Ikke alle liker tilbudet. Hva syns du?

Publisert Sist oppdatert

Dockspot reklamerer kraftig på sosiale medier, men tilbakemeldingen er nådeløs, særlig fra nordmenn. Motstanden mot tilbudet har vært så kraftig at innleggene har blitt slettet. Innlegg mot det svenske markedet derimot har ikke skap slike reaksjoner.

Startet i 2009

Ideen til Dockspot er at det skal være mulig å bestille en gjestehavnsplass på forhånd, slik du bestiller et bord på en restaurant. Det gjør at du kan planlegge en seiltur i detalj, og det er nettopp dette mange seilere er imot.

Da vi hadde en sak om Dockspot i 2012 var det fire havner i Norge tilsluttet ordningen. I dag er det ni. Dockspot har lykkes langt bedre i Sverige, og reklamen fra Docksport i Sverige blir heller ikke kritisert, slik vi ser i Norge.

SVERIGE: Dockspot har lykkes i Sverige, men har bare klart å etablere noen få plasser i Norge.

Krangling på brygga

Min erfaring er at plassene som kan forhåndsbookes gjennom Dockspot gjerne står tomme.

SON: Dockspot har et langt samarbeid med gjestehavnen i Son, men ikke på ytterste brygge som tilhører seilforeningen.
SON: Dockspot har et langt samarbeid med gjestehavnen i Son, men ikke på ytterste brygge som tilhører seilforeningen.

I Påsken 2021 opplevde jeg også krangling på brygga i idylliske Son. Der hadde det lagt seg en diger motorbåt ytterst på brygga, det eneste stede den store cabincruiseren kunne ligge.

Like etter kommer det en mindre motorbåt. Han hadde booket nettopp denne plassen. Tross for at han kunne velge et stort antall andre plasser, så insisterte han på å ligge nettopp på denne plassen han hadde bestilt.

Etter høylytt krangling måtte den digre motorbåten flytte på seg. Han hadde alt betalt havneavgift, noe han ikke kunne reversere. Han flyttet seg til utsiden av seilforeningens side som har en annen betaling.

Mye misnøye

Norske båtbrukere blir spesielt irritert over at Dockspot-plasser blir stående tomme over natten, fordi brukeren ikke når frem, eller lagt andre planer. Det er også misnøye mot at brukere av spesielt store båter, som katamaraner, ikke har noen mulighet til å booke plasser for deres behov.

Det er også misnøye mot at Dockspot ikke har egen app, men nettside. Andre igjen missliker alle apper vi båtfolk må ha, som vi bare bruker et fåtall ganger i løpet av ett år.

Om du har noen meninger å dele, så send dem gjerne inn til oss. 

.