Delta 48 Coupé

KARBON: Den 15 meter lange båten fra Delta Powerboats lanseres til våren, bygget i karbon for lavere vekt - og med 2xV12 Verado på til sammen 1200 hk.

Svensk 48-foter – med påhengere!

Det svenskeide selskapet Delta Powerboats, som produserer sine båter på Ösel utenfor Estland, lanserer nå en drøyt 15 meter lang båt i karbon. Den lanseres med 2xV12 Verado fra Mercury. Samlet effekt? 1200 hestekrefter!

Publisert Sist oppdatert

Ifølge en pressemelding fra produsenten står nå det første skroget i monteringshallen. Båten er utviklet i et samarbeid med Mannerfelt Design Team og kan leveres både med innenbords- og utenbordsmotorer.

– Ambisjonen i utviklingsarbeidet har vært å skape en multifunksjonell og energieffektiv båt med tre lugarer, heter det blant annet i pressemeldingen, som poengterer at dette er en ny type båt som enkelt tilpasser seg til ulike bruksområder og varierende værforhold – uten å gå nærmere inn på hvordan.

Tørr båt skal ha en vekt på 8 tonn, og i kombinasjon med et effektivt skrogdesign skal det bidra til at behovet for motoreffekt er relativt lavt, ifølge produsenten. Vel å merke for å oppnå ønsket fart, kan man vel legge til, siden 1200 hestekrefter isolert sett er nokså potent.

At man har valgt vesentlig fordyrende karbon som materiale, motiveres gjennom at målet er å bygge lett for å holde drivstofforbruket nede. Ifølge produsenten ventes det at den nye Delta-båten skal bli en av de mest drivstofføkonomiske båtene i sin klasse.

INNEBORDS: 48-foteren vil også kunne levers med doble D6 innebordsmotorer fra Volvo Penta. Estimert masjfart er 30 knop.

Den nye båten har store dekksflater, lounge-områder og solsenger, og en godt beskyttet dekkssalong med sitteplasser for tolv personer under et elektrisk soltak.

Under dekk vil det blant annet finnes en hovedlugar forut med eget bad, samt to gjestelugarer midtskips med felles toalettrom.

TIL TOLV: Produsenten lover sitteplass til tolv personer i salongområdet.

Tilgjengelig utstyr vil blant annet være hydraulisk badeplattform (innenbords-versjonen),

Seakeeper stabilisator, generator og aircondition.

Med to Volvo Penta D6 uten nærmere oppgitt effekt, oppgis toppfarten til cirka 45 knop, og marsjfarten til 30 knop.

Delta 48 Coupé vil bli lansert under utstillingen Allt för Sjön 2023 i Stockholm.