Enkel og rimelig Quicksilver

Hvem sier at båtlivet må være så dyrt? Her er en ny båt til priser fra 150.000 kroner.

Publisert Sist oppdatert

Mange hevder at det er så dyrt med båt. Hva sier du da til en daycruiser med 50 hk utenbordsmotor til startpriser fra 150.000 kroner?

 Vi så denne Quicksilver Activ 505 Cabin på messen i Gøteborg nylig. Der kostet den 157.380 svenske kroner med en Mercury-motor på 50 hestekrefter på hekken. Godt utstyrt er prisen 231.5560 kroner. Salgs- og markedssjef i Skandinavia, Per Törnell, sier at prisene nå er lavere i Norge enn i Sverige på grunn svekkelsen i kronekursen det siste året.

 Ifølge Törnell ligger nå prisene i Norge fem-seks prosent under prisene i Sverige, mens de norske prisene for noen år siden lå 15-20 prosent høyere her i Norge enn over Kjølen.

 Når det gjelder den nye Quicksilver Activ 505 er dette ifølge Törnell en kompakt og moderne daycruiser, som egner seg godt for vannski og dagsturer med eventuell overnatting. En fordel han trekker frem er at båten kan henges bak en hvilken som helst bil, slik at rekkevidden for hvor man vil drive med båtlivet blir stor.

 Törnell har tro på denne rimelige båten, men opplyser at det blir vanskelig få levert en slik båt i Norge til sommeren. Tyske forhandlere har kjøpt mesteparten av produksjonsvolumet i år.

 Denne lille daycruiseren på drøye fem meter byr på sofa akter, et rundt salongbord, to kjørestoler, og dessuten er det et krypinn under fordekket med dobbeltkøye.

 Standarden er enkelt, men det er altså mulig å sove i båten, og den kan brukes som krypinn når man trailer båten på vei til en båttur i Lofoten eller Svartehavet.