Hemmelighetsfulle samarbeidspartnere:

SKISSE: Foreløpig er kun en enkel skisse av den nye båtmodellen tilgjengelig. Samarbeidsprosjektets nettside antyder at utfyllende informasjon blir offentliggjort i oktober.

Frauscher + Porsche er sant

Bilprodusent Porsche og båtbygger Frauscher lanserer til høsten den elektriske sportsbåten 850 Fantom Air.

Båten får et helelektrisk drivverk hentet fra kommende generasjon Porsche Macan Electric, og skal etter planen bygges i 25 eksemplarer ved Frauscher-verftet i Ohlsdorf, Østerrike. Frauscher vil også stå for salg og kundeoppfølging.

Frauscher x Porsche 850 Fantom Air blir en daycruiser basert på Frauscher 858 Fantom Air. Båten får trolig en batteribank på vel 100 kWh, med 800 V driftsspenning og solide lademuligheter, inkludert DC hurtigladning.

Utover dette holder det tysk-østerrikske partnerskapet kortene tett til brystet hva angår tekniske detaljer. Men begge merkene er kjent for eksklusiv stil og store fartsressurser. Når Porsche faktisk erklærer at båten skal følge opp intensjonene med den kommende versjonen av Macan, som skal «bli den sportsligste utgaven i segmentet», er det lov å ha visse forventninger.

Porsche står videre for innredning og design på den nye båten, som i likhet med grunnmodellen er 28,5 fot lang, har steppet skrog og er sertifisert for inntil ni personer. De første båtene leveres i 2024.