NOMINERT: SeaDrive er nominert i klassen for maskiner, propeller og fremdrift.

SeaDrive nominert til Dame Award

Under Mets blir det utdelt priser for det beste båtutstyret. Elmotorløsningen til SeaDrive er en de nye løsningen juryen har plukket ut.

Publisert Sist oppdatert
FORNØYD: Sture Karlsen gleder seg til å vise frem SeaDrive til båtbransjen på Mets.

– Dette er veldig spennende, forteller Sture Karlsen til Båtliv. Det er bare åtte produkter nominert i kategorien maskiner, propeller og fremdrift, og to andre av disse er elmotorer, men trollingtype for fiske.

Videre er det nominert et elektrisk styresystem påhengsmotorere, en badeplattform som kan høydetilpasses, et stabiliseringssystem for store motorbåter, et propellsystem med avtakbare propellblader, og en pumpe som kan føre væsken i begge retninger.

Til sammen er det nominert 59 produkter i syv kategorier.

19. november

– Først sendte vi inn tegninger og beskrivelser av produktet, og nå skal vi sende inn det fysiske produktet, forteller Karlsen fra SeaDrive. Produktet skal studeres av juryen med ni eksperter. Om SeaDrive vil vinne, eller ikke, får vi se 19. november. Da åpner også utstyrsmessen dørene hvor alle de 59 utvalgte produktene vil bli vist frem for båtbransjen.

Unikt produkt

SeaDrive er en fremdriftsløsning for båter med hastighet opp mot 15 knop. Selve motoren er plassert i drevet, under vannlinjen. Det gjør at motoren får naturlig avkjøling, og gjør systemet enklere og billigere. Firmaet fra Tønsberg har jobbet med å finne frem til den optimale propelløsningen, og minimere drevets motstand gjennom vannet. Det skal føre til at mer av energien fra batteriene går til fremdrift, og økt rekkevidde.

Elmotorene fra SeaDrive kan også rotere, slik at båtens manøvreringsmuligheter øker.

Vikingskipet «Klåstadskipet» har i sommer seilt med fire slike poder fra SeaDrive på 10 kW hver. 

Les: Vikingskip får norskutviklete elmotorer