Utenfor venter båtene på å komme inn i varmen.
Utenfor venter båtene på å komme inn i varmen.
Resten av hallen som er ferdig. Her med bryggeanlegg slik at man lett kommer om bord.
Resten av hallen som er ferdig. Her med bryggeanlegg slik at man lett kommer om bord.
To tredjedeler av hallen som snart skal romme 60 båter fra 30 til 60 fot.
To tredjedeler av hallen som snart skal romme 60 båter fra 30 til 60 fot.

«Hall of fame» i Drammen

Store, ekskusive båter, brukt og nytt, samles i en tidligere lagerhall på 3000 kvadratmeter ved  Drammen havn. – Dette blir trolig en av Norges største permanente båtutstillinger, sier daglig leder Petter Nystrøm i Italmarin.

Publisert Sist oppdatert

Vi møter Nystrøm i den etablerte halve delen av den gigantiske lagerbygningen ved Drammen. Omgitt av byggearbeidere, kunder som ringer og ønsker båtene inn i hallen og fire store båter som ligger klare for å komme i hus, har han mer enn nok å gjøre.

– Tidligere hadde vi 1000 kvadratmeter. Forrige uke fikk vi signert kontrakten for å bruke resten av bygningen. Da har vi til sammen 3000 kvadratmeter til rådighet, sier Nystrøm.

Den nye utstillingshallen vil romme både brukt og nytt. Snekkere jobber med et innendørs bryggeanlegg som skal gi lett adkomst til båtene. Til sammen regner Nystrøm med at anlegget får plass til cirka 60 båter i størrelsen 30 til 60 fot.

– Det blir mulighet for å gå om bord i alle båtene, sier Nystrøm til Båtliv.

Rikt utvalg

Ideen til en slik utstilling fikk Nystrøm og Bjørn Vidar Lund da de i fjor fikk forespørsel om å selge en brukt båt for en kunde. Salget gikk unna i en fei, og etter hvert har de tatt inn flere brukte båter.

– 2008 var et bra år for nye båter. 2009 er mer brukt, så dette gir en god balanse sier Nystrøm.

– Hva slags båter regner dere med å få inn?

– Av brukte båter blir det båter som Princess, Cranchi, Windy og gjerne noe Bavaria. Vi ønsker i det hele tatt kurante merker og mange som mulig. Tanken er at noen for eksempel kommer for å se på en båt, men får muligheten till å vurdere mange andre bruktbåter. Dette kommer da alle som har bruktbåter til utstilling alle til gode, sier Nystrøm.

Mot strømmen

I tillegg stilles naturlig nok ut nye båter som Italmarin importerer. Italmarin tok ved årsskiftet over som forhandler i Norge for Azimur, og i tillegg har de båter som Atlantis, Sarnico og Starfisher. Italmarin merker lite til det som utenfor veggene kalles finanskrise. Bare i år har drammensbedriften levert fem Atlantis 50 X4 som var messens største båt under Sjøen for alle i Lillestrøm. Fra Azimut regner Nystrøm at 40S og 39 Flybridge vil slå an blant nordmenn.