NYTT: Seajet lanserer en ny versjon av 038, mer egnet for nordisk klima.

Nytt bunnstoff uten kobber

Seajet lanserer en billigere utgave av sitt effektive middel 038 Taisho.

Publisert Sist oppdatert
028: Seajets nye bunnstoff er uten kobber og kan brukes på metall.
TEST: Redaksjonen har testet Seajet 038 siden april 2017.
SPRAY: Seajet har lansert det effektive bunnstoffet som spray, perfekt til objekter hvor det er utfordrende å komme til med pensel eller rulle.

Det er kun ett fåtall biocider som er tillat brukt av EU for båtbruk. Seajet har hatt gode tilbakemeldinger på sitt bunnstoff 038 Taisho, som inneholder virkestoffet «Econea» som hindrer rur og skjell å feste seg til skroget, samt Sinkpyriton som skal hindre algevekst. 038 Taisho er et relativt dyrt bunnstoff. Hos Maritim koster en boks på 0,75 liter 379 kroner. Det nye bunnstoffet, 028 Dragon, koster 349 i samme butikk.

Testet i 2017

SEILmagasinet og Båtliv har testet 038 Taisho i løpet av 2017 med gode resultater. Vi testet dette opp mot Jotun Nonstop Supreme som har benytter de samme biocidene i hvit farge. Vi testet disse to nye bunntoffteknologiene opp mot tradisjonelle kobberbaserte bunnstofftyper. Testen kommer i nr. 2 2018 av SEILmagasinet og av Båtliv.

LES: Hvit skal være like bra som svart

Bunnstoff på spray

En fordel med kobberfritt bunnstoff er at det kan brukes på metall uten risiko for tæring. Seajet lanserer 038 Taisho som spray, perfekt for drev og propeller.

Seajet hevder at Merkevaren Econea, som har den kjemiske benevnelsen Tralopyril, er snillere mot miljøet enn kobber. Middelet brytes raskt ned i naturen, men om det er bedre for miløet enn kobber er ikke alle enige i.

 Sinkpyriton er et biocid som vil finne igjen på sjampoflasken.

 

Pressemelding fra Sola Shipping

Seajet 028 Dragon er årets store nyhet innen selvpolerende bunnstoffet. Her benyttes erfaringen, teknologien og tilbakemeldingene fra vårt aller beste bunnstoff Seajet 038 Taisho. Sammensetningen er noe endret for å forenkle påføring i kjølige Norge.  Seajet 028 Dragon er spesialprodusert for nordisk farvann. En unik kombinasjon av Econea  / Sinkpyriton tilpasses dem som smører hver sesong, som dermed ikke behøver det mer ekstreme Seajet 038 Taisho. Her får man et ekstremt effektivt bunnstoff for minimum en sesong, i ett utvalg av klare, sterke farger til alle skrog-typer, velegnet til aluminium. Vi er trygge på 028 Dragon vil være ditt førstevalg også neste sesong.  Passer i fartsområder opptil 40 knop. Bunnstoffet leveres i fargene Sort, Marineblå, Hvit og også Platinum Grå som er den mye etterspurte Yamarin Gråfargen Ral 7036.