Båtmesse for hele familien

Båter i Sjøen har befestet stillingen som den største flytende båtmessen i Nord-Europa. 450 båter er på plass i vannet utenfor Sandvika. Kanskje ikke så rart at stadig flere velger å lansere båtnyhetene for det norske publikummet.

Publisert

Båt og sjø som en opplevelse for hele familien er et gjennomgående tema for båtutstillingen som i dag åpner klokken 12:00. En pen blanding av pirat-teater, lek og Eliasbåter for de yngre, og god mat og båtopplevelser for mor og far. En sakte oppgang i bransjen, og meldingene om et stabilt høytrykk over utstillingsområde inn mot helgen, gjør arrangørene optimistiske når det gjelder besøkstallene.

Mye nytt i år

Båter i Sjøen i Sandvika utenfor Oslo har befestet sin stilling som Nord-Europas største utendørs utstillingsvindu for båter og utstyr. 60 telt med båtrelatert utstyr. 94 av de 450 båtene er seilbåter fordelt på 6 pirer ut fra stranden på Kadettangen. Mange av de største aktørene velger denne messen som lanseringssted for sine nyheter. I år finnes det verdensnyheter i alle kategorier. Fra fantastiske Flemming 65 til 25 millioner og lille Musling til noen promille av den prisen.

Båter i Sjøen kan skilte med flere verdens- og norgeslanseringer. Hydrolifts SX 22 og Goldfish 23 tender sammen med Nordkapp Enduro 760 er kanskje noe av det mest nyskapende og kontinentale som er kommet fra norske verft på lenge. Franske Jeanneau dukket opp med både ny forhandler og splitter ny båt til messen. Marlin 6, er en mini targa-båt til 300 000  kroner. En båt som garantert vil få mye oppmerksomhet på messen.Italienske Sessa er her med walkaround nyhetene på 24 og 27 fot.  Sea Star er en spennende finne som har flere midthyttebåter på utstillingen.

Askeladden er her med sin nye C62. Ganske så tradisjonell og faktisk veldig ulik gamle C6 som gikk med i dragsuget av konkursen de oplevde for to år siden. Det blir satdig flere Trawlere å se. Clipper, Royaler, Grand Banks, Corvette, Flemming og Fountain Pajot er alle fantastiske bobåter. I det mer billige segmentet finner vi så og si dagferske Smartliner. En kinesisk bygd fiskebåt med fransk skrog og sørlandsk sparsommelighet i interiøret. Billig og bra så langt vi har kunnet vurdere 19- og 21-foteren som står utstilt på messen. I Billigsegmentet kunne vi heller ikke la være å legge merke til styrhusbåten Sandstrøm 495. her får du en femmmeters båt med 40 hk firetakter til 125 000 kroner.

Se film (teksten fortsetter under filmen):

Messe i sjømatens tegn

Selv om dette er en stor båtmesse, har bransjeorganisasjonen Norboat skjønt at skal man trekke folk, hjelper det lite å bare tilfredsstille båtkikkerne. Derfor har de lagt opp til et ambisiøst program for alle typer gjester. Ikke  inst står sjømat i en særstilling under årets mese. Kokken Egil Nordeide har i samarbeid med Smart Club åpnet en egen sjømatkafe i strandkanten, og tilbyr nylaget sushi og hummer til meget hyggelige priser. Et klart motsvar til de prisene man ellers er vant til fra båtmesser. 70 kroner for en halv hummer med tilbehør er faktisk veldig billig. PS. Vi testet kjøkkenet onsdag kveld og det kan faktisk anbefales på det varmeste holdt vi på og si, selv om det dreier seg om kald og tildels rå mat. Ja da, de har pølser, usunne bakervarer og diverse baguetter også....  

Kaptein Rødskjegg & Kalle Kanon
Kaptein

Rødskjegg og sjørøverne hans har reist land og strand rundt, på alle de 7 hav og på 2 innsjøer. Nå har de snart samlet alle sangskattene som finnes, og under messa håper de å grave frem de siste godbitene. Til det trenger de hjelp fra alle unge pirater som finner veien til Kadettangen. 

Lyst til å bli med S/Y Mohawk II på tur?


Sjøkorpset i Oslo står parat til å ta med barn mellom 10 og 13 år på tur på fjorden med

S/Y Mohawk II.   På skuta vil barna delta i alt arbeid rundt drift av båten som for eksempel stå til rors, heise,  pakke seil, lære nødvendige knuter osv. Barna trenger varme og vindtette klær, regntøy og eventuelt mat og drikke. Vi stiller med redningsvester. Forhåndspåmelding skjer per epost til [email protected] (navn, fødselsdato, adresse og tlf til foresatt), eller direkte på messen hvis det fortsatt er ledige plasser.


Lek og lær med  Elias-båter og UNG-korpset

Barnas favoritt – redningsskøyta Elias er selvfølgelig på plass. Vordene skippere kan kjøre Elias båter på egenhånd, sammen med mor eller far, eller sammen med en fra Redningsselskapet.  Bli medlem i Eliasklubben på messen. Nå har også ungdommene fått sin egen favoritt: Møt Redningsselskapet UNG og deres korpsbåt ”Lille Færder”!  Her kan du lære mye nytt og spennende.

Krabbefiske-brygge


Alle barns drøm – en egen krabbefiskebrygge! Her kan barna kose seg med å fange krabber – hvem får den største? Eller kanskje biter en fisk på kroken?
Alle dager.

Powered by Labrador CMS