Båtliv over sjø og land

Vi har testet RIB med to motorer. En Evinrude på 150 hestekrefter til fremdrift i vann, og en Honda på 24 hestekrefter for kjøring på land.

Publisert Sist oppdatert

Sealegs 7,1 er kommet til norske far-vann, og vi har testet båten som går like godt til vanns som til lands. Vi skal på en firedagerstur med telt og sovepose, og starter turen med å kjøre båten fra lokalene til Rogaland Marine og ut i vannet!

To motorer

Vi innser raskt at en amfibie-RIB gir mer å tenke på. Her er det to spaker, to motorer, en propell og tre hjul. Påhengeren er en Evinrude på 150 hestekrefter, mens motoren som driver hjulene, er en Honda på 24 hestekrefter. Sistnevnte motor driver hjulene hydraulisk. Vi setter på tenningen og starter Hondaen. Bakhjulene er trukket inn på båten. Dette blir på en måte håndbrekket som står på, med akterspeilet som ligger med kontakt mot bakken. Vi trykker på knappen som senker bakhjulene. Båten løfter seg opp, som om det skulle vært en scene fra science fiction-filmen »Transformers». Vi presser kontrollspaken framover, og båten begynner å kjøre. Vi styrer med rattet, akkurat som om den ligger i vannet.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS