Båtelskerens drømmebåt

Etter et langt liv i båtbransjen falt Erik Rødser for Abatis 46-foter.

Publisert

En av de flotteste båtene på utstillingen «Båter i sjøen» denne helgen er den italienske skjønnheten med navnet Abati 46 Newport. Hun kan bli din for drøye seks millioner kroner.

Erik Rødser  falt pladask for denne båten på båtutstilling i Genoa i Italia for to år siden. Den har linjene til en klassisk amerikansk lobster-båt, og byr på italiensk håndverk og stil i ypperste klasse.

–    Er man først blitt båtgærn så går det ikke over. Men nå er jeg blitt pensjonist, og ønsker meg en mindre og enklere båt, sier Rødser til Båtliv.

Windy 58

Han har et langt liv som leverandør av seter og stoler til båtbransjen bak seg, og privat har han eiet en rekke drømmebåter. Rødser kjøpte aller første byggenummer av Windy 58, og før det seilte han en Grand Banks 58.

–    De italienske båtene er nok de aller ypperste, sier Rødser, og viser til den utsøkte finishen og stilen som Abati byr på. Samtidig er det et robust og havgående fartøy på 20 tonn med to IPS 600 maskiner fra Volvo Penta i motorrommet. Abati 46 Newport er klassifisert i C-klasse A.

140 timer

–    Jeg kjørte båten hjem fra Kiel. Vi la til kai i Fredrikshavn i Danmark i liten storm (22 sekundmeter). Med IPS-drevene gikk vi sidelengs mot den sterke vinden uten noe problem, sier Rødser.

 

Abati 46 Newport kan by på hele tre bad. Blant detaljene Rødser falt for er en godt gjemt, men flott mannskapslugar – som en hemmelig kjellerstue, og en jollegarasje på hekken som blir til en gedigen badeplattform når den åpnes.

Rødser ga 8,5 millioner kroner for båten for to år siden. Den har kjørt 140 timer og ligger til salgs nå for 6,2 millioner kroner.

Følg nyhetene fra «Båter i sjøen» på Båtlivs nettsider gjennom helgen. Les også:

Gigantbåt på billigsalg

Dobbel cabriolet

Powered by Labrador CMS