Båt med undervannsservering

Har du sett på maken! Nei det har du garantert ikke. Nå kan du for første gang i Norge dra på undervannssafari uten å bli bløt.

Publisert Sist oppdatert

Verdens minste restaurant med verdens største akvarium. Den er garantert eneste båt i sitt slag i Norge. Hitra-ekteparet Wenche og Anders Hoff er stolt av nyanskaffelsen, og oppe i hodene bobler det av ideer. Gründerparet kom flyttende fra Trondheim til Hitra for fem år siden, og på den tiden har de skapt seg et lite turistimperium på øya som inngår i et arkipelage på 6000 øyer og holmer ytterst i Trondheimsfjorden.

Skulle egentlig roe ned

Når de flyttet til Hitra var det for og roe ned. Nå jobber de hver dag fra morgengry til midnatt.

-Sånn er det å være vertskap i bransjen vår, sier Wenche Hoff. -Men vi liker det også. Vi skaper noe som andre setter pris på.

Hun har vært gift med en mann i 30 år, som aldri sitter stille, og som har et hode så proppfullt av ideer og nyskapninger, at hun heller velger å la ham holde på en bremse. De har alltid delt interessen for båtlivet, og har ikke tall på hvor mange båter de har gått opp og med norskekysten med. Derfor var hun heller ikke tverr når Anders kom hjem og fortalte at han skulle kjøpe ”restaurant med verdens største akvarium i ”førsteetasjen”. Båten hadde mannen funnet på nettet, og eieren hadde satt prisen kraftig ned. 350 000 kroner skulle han ha for den sære farkosten, som til da hadde fungert som galleribåt i Skudeneshavn.

Spontanhandlet undervannsbåt

Sammen satte de seg i bilen å kjørte til Karmøy, og etter en kort inspeksjon var handelen i boks. Båten ble satt på fraktebåt, og etter noen dager ar Anders og Wenche i gang med ombyggingen. Nå skulle det bli restaurant både i hovedsalongen og oppe på ”flybridgen som her utgjorde hele båtens lengde og bredde. Fra hovedsalongen kan du gå ned i et fantastisk rom med store panoramavinduer en og en halv meter under vannlinjen.

Nå skal turistene få oppleve Hitras klare og vakre undervannsverden mens man nyter av havets spesialiteter i etasjen over. Båten skal frakte turistene ut i skjærgården hvor man kan inspisere maten før man spiser den.