BÅT I SOMMER: På bruktmarkedet finnes det flere båter man får gratis.

12 båter som du får gratis

Flere gir fra seg gamlebåten gratis. Her er et utvalg som finnes på markedet akkurat nå.

Publisert Sist oppdatert

Et søk på finn.no viser at det  finnes flere båter som gis bort gratis, noen av dem i bedre stand enn andre. Enkelte av dem kan ha et håp om videre eksistens hvis de får den rette omsorgen. Enkelte kan se ut som som mer håpløse prosjekter. Vi har samlet noen eksempler på båter som gis bort.

Retro-hardtopp

Skjermdump fra Finn.no

Denne retrolignende hardtopp-båten har stått på land i sju år. Eieren skriver i annonsen at båten har forfalt med årene, og at den derfor trenger en overhaling. Blant annet trenger den nye seter. Båten gis bort mot henting, og er allerede reservert frem til 30. april. En stor fordel med denne båten er at den bruker utenbordsmotor, og dermed er det ingen stor sak å erstatte den gamle motoren, som for øvrig ligger ved siden av båten på bildene. Her har en ny eier en båt med potensiale.

Til annonsen

– Litt grønske

Skjermdump fra Finn.no

En annen båt som tilsynelatende ser bra ut, er denne hardtoppen som står på en opplagshenger på Løken. Det oppgis at den har fått litt grønske, og at bildene ikke er helt oppdaterte. Også denne har vært med utenbordsmotor, og en ny motor er dermed betydelig lettere å få på plass enn om det hadde vært båt med innenbordsmotor.

Til annonsen

Tresnekke

Skjermdump fra Finn.no.

Denne tresnekka i Lyngdal gir også bort, men uten motor og propell. Ellers oppgis det ikke så mye mer informasjon om båten, bortsett fra to bilder som viser at båten ligger på vannet med kalesje.

Til annonsen

Glassfibersnekke

Skjermdump fra Finn.no.

Neste båt er også ei snekke, men i glassfiber, og av ukjent fabrikat. Den er 22 fot, og er også uten motor. Her er det naturlig nok en innenbordsmotor som skal til. Og ut fra bildene mangler den også vindskjerm og vinduer.

Til annonsen

To snekker i Gausdal

Skjermdump fra Finn.no.

Her har du ikke mulighet for bare én snekke, men faktisk to. Her er det rikelig med bilder, og den ene er tom innvendig, mens den andre mangler motor, men mangler alt annet innvendig. Fabrikat er ukjent.

Til annonsen

Dagsturbåt i Brumunddal

Skjermdump fra Finn.no.

Som andre båter er også denne uten motor, men her er det nok også relativt greit å få på en annen motor, da det er utenbords. Selgeren gir ikke så mye informasjon, men to bilder viser at det er en god del å gjøre med båten, men at den tilsynelatende har potensiale for den rette eieren.

Til annonsen

Aldri vært på vannet

Skjermdump fra Finn.no.

Det er vel ikke ofte at man får båt som ikke engang har vært på vannet gratis. Men det er jo da et men... Denne båten av type Laguna er ikke helt ferdig, ennå. Annonsøren skriver at skrog og overdel ikke er montert, og at den derfor aldri er blitt sjøsatt. Båten har tydelig stått noen år, men med en vask og en kyndig person kan du bli den første som sjøsetter denne.

Til annonsen

 – Hobbyprosjekt

Skjermdump fra Finn.no.

Giveren skriver i annonsen til denne båten at dette er et fint hobbyprosjekt for de som ønsker å pusse båt og fikse motor. Båten har stått på land noen år, og repreasjon av motoren er påbegynt, men ikke fullført på grunn av skydom.

Til annonsen

Inkludert opplagshengeren

Skjermdump fra Finn.no.

Denne båten står på en henger i Fredrikstad og venter på en ny eier.  Annonsøren skriver at båten er ribbet innvendig og klar til å innrede den slik en ny eier ønsker. Innredningen er ivaretatt om det skulle være behov for å bruke det som maler. Båten står inne på et lager.

Til annonsen

Trebåt i granskogen

Skjermdump fra Finn.no.

Denne tresnekka er på 22 fot, og annonsøren skriver at han ikke kjenner til forhistorien til denne båten. På et skilt i båten står det O. Aansen Baatbyggeri. På bildene ser den i relativt god stand ut, men etter tre år på land er det blitt noen sprekker i bordene under vannlinjen. Annonsøren skriver at det ellers er godt med farm mellom bordgangene.

Til annonsen

Stålbåt

Skjermdump fra Finn.no.

Denne 38 fot store stålbåten fra 1982 gis bort, men da er det uten motorer. Annonsøren skriver at det den kan følge med to motorer for et pristillegg. Det er da snakk om to Volvo Td 71 fra 90-tallet, med nyoverhalet dieselpumper og girkasser. Pristillegget for disse to er da 60.000. Men har du et par motorer på lur, har du også her en gratis båt.

Til annonsen