Delphia Escape 1150 Voyage

Fra minimalistisk til mer luksuriøst

VIDEO: Delphias nyeste båt i Escape-serien er nesten ikke til å kjenne igjen.

Publisert Sist oppdatert

Delphia har med sin Escape-serie satset på rimelige motorbåter som tilbyr komfort som en i en seilbåt. Båtliv testet i 2012 Delphia 1350 Escape. 45-foteren ble omtalt som den billigste i sin klasse, og prisen ble blant annet holdt nede med lav motorisering. Men spesielt pen var den ikke. Mange ristet nok på hodet av både form og løsninger.

Bedre utrustet

Fire år seinere lanserer Delphia en ny båt. Fortsatt en Escape. I modellserien har Delphia båter i størrelsen fra 27 til 44 fot. Siste skudd i stammen er ikke den største. Delphia Escape 1150 V ble premierevist i Düsseldorf. Båten skiller seg klart ut fra de andre båtene i modellserien, med langt mer moderne former, og trolig mer visuelt spiselig for langt flere. Båten er 35 fot. Og mens 1350 Escape som vi testet i 2012 var var med 85 hestekrefter (115 er største alternativ), er den noe mer sjarmerende lillebroren også bedre utrustet, med 450 hestekrefter. Med Escape 1150 V tar også Delphia noe mer avstand fra likheten de har hatt med seilbåter, og er heller ikke lenger noe mer miljøvennlig og roligere alternativ. I stedet tar de opp konkurransen med et marked som har har betydelig større konkurranse. Da er design og gode løsninger viktig. Forandringen er så stor at man neppe ville gjettet at dette er en båt fra Delphia, om det ikke stod på skrogsiden.

To bad

Innvendig er det også ulikt hva Delphia har hatt tidligere i sin Escape-serie. Her er det også en åpen cockpit, med salong og sittegruppe, men mer utført. Store takluker som også kan åpnes slipper inn bra med lys. Utsikten er ikke lenger like slående som i de andre modellene, med mindre noe vinder. På babord side er en velutstyrt byssebenk. Under dekk er det to lugarer i fin størrelse, i tillegg til to bad. Begge badene har inngang fra fellesarealet, og ikke fra lugarene.

På akterdekket er det mulighet til å gjøre om benken til solseng. I tillegg er det solsenger på fordekket.

Men hva med prisen? Her har Delphia tydelig satset på mer design og komfort. På båtmessen Boot Düsseldorf koster den 133.000 euro om vi trekker fra den tyske momsen. Med norsk moms, før transport og andre kostnader blir det da nærmere 1,6 millioner kroner.

Delphia Escape 1150 Voyage

Lengde: 35 fot

Bredde: 3,45 m

Dyptgående: 0,9 m

Vekt: 5500 kg

Motorer: Maks 2x200 hk

Drivstofftank: 700 l

Maks personer: 8

CE-klasse: B

Plantegning