Månedens båt: Seafaring 44 Coupé

Slovensk langturdrøm

Er Seafaring 44 Coupé en trawler eller en cabincruiser? Et flytende landsted eller en sjøsterk turbåt? Litt av alt, kanskje. Det som er helt sikkert at det er mye plass om bord. Utrolig mye plass!

Publisert Sist oppdatert

Seafaring er et relativt nytt merke, men bak båten står det erfarne båtbyggere med erfaring fra kjente bransjeaktører som Elan og Greenline-produsent Seaway. Nyheten som ble vist på Boot Düsseldorf 2017 kan da også minne om nettopp Greenline, iblandet et snev polsk Delphia. Prinsippene for å oppnå energieffektive undervannsskrog er ikke ulikte for de to slovenske båtene og også Seafaring satser på å gi båten et snev av grønt. 44-foteren kan leveres med hybrid-drift og taket på coupémodellen er dekket av solcellepaneler som gjør at landstrøm i praksis blir temmelig overflødig for mange brukere.

Under akterdekket er det meget beskjedent maskineri for en såpass stor og voluminøs båt, dette på linje med for eksempel Delphia Escape 1350, som også leveres med 110 hk som standard.

Men i motsetning til den polske konkurrenten kan motoriseringen på Seafaring 44 Coupé oppgraderes kraftig. Interessant nok leveres båten med doble ror, også når det kun er montert én motor i maskinrommet under salongen. Hekkthruster er da en god idé.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS