Boot 2019:

Spreke linjer: Wallypower 58.
Spreke linjer: Wallypower 58.

Ferretti kjøper Wally

Storbåtkonsernet Ferretti utvider stadig merkevareporteføljen. Nå legges også seil- og motorbåtbygger Wally under paraplyen i det kinesisk-eide konglomeratet.

Publisert Sist oppdatert

Nyheten slippes samtidig som Wally lanserer den nye modellen 48 Wallytender (bildet) på Boot Düsseldorf 2019.

Fra før av produserer Ferretti-gruppen båter under merkenavnene Pershing, Itama, Mochi Craft, Riva, CRN, Custom Line og Ferretti, og i følge en pressemelding som ble sendt ut i forbindelse med åpningen av Boot Düsseldorf 2019 planlegger Ferretti å investere hele 84 millioner euro de neste fire årene i videreutvikling av Wally.

Alle de nye Wally-modellene skal produseres ved Ferretti-gruppens egne fabrikker, de største båtene blir da bygget på konsernets superyacht-verft i Ancona.

Oppkjøpet er i tråd med den gjeldende trenden i den europeiske båtbransjen, der kjemper som Hanse Yachts og Groupe Beneteau får stadig større og større dominans og produserer båter under en lang rekke merker.

Også investorer som luksusvarekonglomeratet LVMH er nå tungt inne i den mer eksklusive delen av båtbransjen. LVMH har satset stort på engelske Princess - og i går tok vi en sniktitt på både Ferretti-utvalget og Princess’ nye 85-foter (se video).