Boot 2018

screenshot2018122pardoyachts
screenshot2018122pardoyachts

Kopikrangel for retten

Hanse Yachts har stevnet italienske Pardo 43 for ulovlig kopiering, og retten i Genoa har tatt ut midlertidig forføyning i Italia.

Publisert Sist oppdatert

Boot, Düsseldorf

Under prisutdelingen av Årets Båt (Powerboat of the Year) sist lørdag, manglet en båt på listen over de nominerte i størrelsen opp til 45 fot.

Italienske Pardo 43 beskyldes av Hanse Yachts for kopiering av Fjord 42, og Hanse har gått rettens vei for å stoppe salget av båten. I den uavklarte juridiske situasjonen valgte juryledelsen å utelate den italienske båten fra konkurransen om å bli Årets Båt i Europa. (Båtliv er med juryen i Årets Båt, men har ikke deltatt i vurderingen av denne saken).

Få dager før Boot åpnet fikk Hanse Yachts en rettslig kjennelse ved retten i Genoa om midlertidig forføyning på det italienske markedet.

STRID: Pardo 43 beskyldes av Hanse Yachts for plagiat.
STRID: Pardo 43 beskyldes av Hanse Yachts for plagiat.

Boot

–Vi understreker at kjennelsen er midlertidig, og kun gjelder for Italia. Vi respekterer kjennelsen, men forventer at den blir overprøvd i løpet av kun uke siden vi har ikke brutt noen konkurranseregler, heter det i en pressemelding fra Cantiere del Pardo.

Messeledelsen på Boot vurderte å dekke til båten under utstillingen, men Båtliv får opplyst fra pressekontoret at båten får stille ut i luksushallen på Boot (Hall 6) siden forføyningen kun gjelder det italienske markedet.

Båtliv gjør oppmerksom på at en forføyning ikke er en dom for kopiering, og Cantiere del Pardo sier i pressemeldingen at de er optimistiske med tanke på en positiv avslutning av saken for verftet.

–Vi har allerede solgt 30 eksemplarer av Pardo 43 til svært erfarne båtkjøpere, skriver det italienske verftet i pressemeldingen.

 

SOLGT 30: Pardo 43 er solgt i 30 eksemplarer, ifølge verftet. Alle foto Pardo.
SOLGT 30: Pardo 43 er solgt i 30 eksemplarer, ifølge verftet. Alle foto Pardo.