Riva 63 Virtus

RIVA: 63 Virtus er Rivas største åpne yacht.

– Er denne bygget av engler?

VIDEO: Bli med på en rundtur i Riva 63 Virtus.

Publisert Sist oppdatert

Selv med presseakreditering var det ikke barebare å komme seg om bord i Riva 63 Virtus. Etter en telefon til presseansvarlig som følger oss om bord kunne vi endelig sveipe over med kameraet i Rivas største åpne yacht.

Ingen ting er overlatt til tilfeldighetene i denne båten, som kan sies å være en av de vakreste båtene på Boot Düsseldorf 2016.

– Er denne båten bygget av engler, spurte Espen Thorup da Båtliv ba ham vise sine favorittbåter på verdens største båtmesse tidligere.

Riva 63 Virtus har speilblank turkis lakk, og hvite skinnseter. Båten er proppfull av funksjonelle detaljer. Rivas representanter opplyser at båtene deres hovedsakelig består av tre komponenter:Tre,lær og rustfritt stål - som til sammen danner en utsøkt eleganse. Riva 63 Virtus er den største åpne yachten som er produsert av verftet.

Båten er nesten 20 meter lang. Den er motorisert med en MAN 12V-1400 som gir en cruisingfart på 35 knop, og toppfart på 40.5 knop. Innvendig er det flere bad og toaletter enn man finner i de fleste hus og leiligheter, i tillegg til tre lugarer og en velutstyrt bysse. I tillegg er det et fjerde baderom og lugar, beregnet for mannskap, med egen inngang akter i båten.

Frister båten, men det blir for dyrt for ny? 63-foteren finnes også på bruktmarkedet. For eksempel i Italia ligger det to båter, begge fra 2013, og begge koster 1,8 millioner euro. Det blir rett over 17 millioner kroner, men i tillegg kommer momsen om du skal ha den til norske farvann.

Riva 63 Virtus

Lengde: 63 fot ( meter)

Dyptgående: 1,56 meter

Motor: MAN 12V-1400

Toppfart: 40,5 knop

Cruisingfart: 35 knop