Ny Sun Cruiser fra Marex

Marex 310 Sun Cruiser er en ualminnelig stor og elegant 31-foter. Bare prisen er beskjeden.

Publisert Sist oppdatert

Brødrene Espen og Thomas Aalrud klarte ikke å skjule stoltheten over nye Marex 310 Sun Cruiser, som ankom Båter i sjøen sent om kvelden før messeåpning.

Dette er en fullvoksen bobåt med to kabiner med dobbeltkøyer og stort bad samt salong med sitteplass til ti personer. Prisen starter fra snaue to millioner kroner, og kjøper kan velge mellom bensin- eller dieselmotor. Båten er en videreutvikling av den populære Sun Cruiseren i forrige Marex-generasjon.

Høyt skrog og stor bredde gir en ualminnelig stor 31-foter. Badeplattformen er en liten brygge med de smarte kassene for fendere, tau og anker som også fungerer som sittebenker for en kosestund i vannkanten.

Kalesje

Salongen er gedigen med ti sitteplasser rundt teakbord i hel ved. Rundt salongen er det en kalesjeløsning, som ifølge designer Espen Aalrud er verdens raskeste. Kalesjen dras ut av en targabøyle på skinner rundt båten på et blunk. Taket over salongen er et soft-top system i to deler, der taket lynraskt kan åpnes og lukkes i takt med det norske sommerværet.

Tre seter vender i føreretningen og styrmannen sitter fint med god oversikt på styrbord side. Byssa er ned en trapp på babord. Med åpen luke går stekosen rett til værs. Kokken har god utsikt gjennom vinduer i skutesiden, og kan dessuten lett prate med folk oppe i cockpiten.

Forut finner vi rederlugaren. Båtens runde baug gir forbausende mye plass i forpiggen, og store langsgående vinduer gir følelsen av å ligge på vannet.

Dekksplass

Badet rommer toalett og god dusjplass. På babord side åpnes en dør akterover fra byssa, og der finner vi nok en kabin med dobbeltkøye samt en liten minisofa der det er litt takhøyde, og også her med rikelig med hyller og skap. Interiøret er bygget i kokt ask, slik vi også finner på tidligere Marex-modeller.

Skrogformen med den runde baugen gir også god passasje forover fra salong til fordekk, og bra med dekksflate over baugen. Her er det også en bred solseng.

Plassen, elegansen og den gode materialfølelsen gjør det fristende å betegne 31-foteren som verdens minste superyacht.