STEM PÅ DIN FAVORITT: Nederst i artikkelen kan du stemme fram kandidater til årets gjestehavn 2021.

Årets Gjestehavn 2021: Stem frem din favoritthavn!

Hvilken gjestehavn mener du bør være kandidat for årets gjestehavn 2021? Her kan du stemme fram og foreslå din favoritthavn.

I mange havner legges det ned en betydelig innsats for å skape en god opplevelse for båtfolk som kommer på besøk. I alt fra store kommunale havner til små, private gjestehavner står ildsjeler og dugnadsgjenger på for å tilrettelegge infrastruktur og ivareta et godt servicetilbud. Båtmagasinets kåring av Årets Gjestehavn er basert på båtbrukernes opplevelse og preferanser. Det er ikke en klassifisering av gjestehavner etter formelle krav, men havner som foreslås vil likevel bli vurdert mot noen grunnleggende kriterier før den blir nominert. Sammen med leserne ønsker vi å gi en ekstra honnør til kreftene som har klart å sette sin havn på kartet, og som har lykkes i å skape et populært havnetilbud hvor båtfolket trives og som de vender tilbake til år etter år. Grunnene til populariteten kan være mange. Alt fra gode, rene fasiliteter på land, lune havneforhold, tilgang til strøm og internett, en imøtekommende havnevert eller en trivelig spiseplass. I denne kåringen er det leserne som foreslår og stemmer frem Årets Gjestehavn.

Det er fritt frem å foreslå og stemme frem en vinner av Årets Gjestehavn, men før en havn nomineres vil Båtmagasinets jury kvalitetssikre at havna imøtekommer disse grunnleggende kravene:

1. Havna må være en offentlig eller privat drevet gjestehavn (ikke naturhavn).

2. Havna må være åpen for alle som ønsker å besøke den.

3. Havna må ha grunnleggende fasiliteter som sanitæranlegg.

4. Havna må tilfredsstille kravene i temaveilederen til Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) for brannsikkerhet i havner beregnet for småbåter.

5. Året etter at en havn har vunnet prisen, er ikke havna kvalifisert til å bli nominert.

Fristen for å foreslå havner er 19. april. De havnene som har fått flest forslag vil deretter bli nominert og være med i avstemmingen. Vinneren av Årets Gjestehavn 2021 blir kåret 1. juni.