Båtforsikring:

VINTEROPPLAG: En god kaskoforsikring dekker skader som måtte oppstå under vinterlagring. Det er ikke krav til vintervakthold, men du må føre tilsyn med egen båt. Foto: Atle Knutsen.
VINTEROPPLAG: En god kaskoforsikring dekker skader som måtte oppstå under vinterlagring. Det er ikke krav til vintervakthold, men du må føre tilsyn med egen båt. Foto: Atle Knutsen.

Slik er båten din godt forsikret i vinteropplag

Har du en god båtforsikring, og det betyr kaskodekning, går du trolig en trygg vinter i møte med båten i opplag. De fleste forsikringsselskaper har nokså like vilkår, men det er noen forskjeller. Vi har sett nærmere på de største selskapenes krav – og vi fått de gode tipsene.

Publisert Sist oppdatert

Båtmagasinet har tatt runden til de toneangivende forsikringsselskapene for å sette lupen på vilkårene for båt i opplag, både lagring utendørs, i båthotell eller i boblehavn. Trøsten er at de fleste selskapene i Norge praktiserer noenlunde like forutsetninger, men for deg som ønsker litt ekstra trygghet er det lurt å drøfte med selskapet om det kan kjøpes noen «pluss-effekter».

Det første spørsmålet som melder seg er om du trygt kan bringe båten, i kran eller på båttilhenger, fra vann til land. Oppstår det uhell i denne prosessen dekkes det nesten uten unntak av din ordinære kasko båtforsikring. De fleste selskaper sier imidlertid at en delkasko ikke er tilstrekkelig for å dekke skader i forbindelse med opptak eller sjøsetting. Det er verdt å merke seg.

- Jo bedre båtforsikring du har, desto mer dekker den, sier produktsjef i IF Skadeforsikring, Atle C. Strøm. Har du kasko dekkes også skader på opplagsutstyr inntil 50 000 kroner, og med en enda bedre forsikringsdekning, som superforsikring for båt, er det ingen grense på erstatningsbeløpet.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS