MEKTIG: Det ser nesten ut som om Hurtigruta skal inn i gjestehavna når den snur i Brønnøysund.
MEKTIG: Det ser nesten ut som om Hurtigruta skal inn i gjestehavna når den snur i Brønnøysund.

Porten til Helgeland

Helgelandskysten er et eldorado for båtfolket. Brønnøysund er et godt utgangspunkt enten man skal nordover, sydover – eller vestover mot øyriket Vega.

Publisert

Brønnøysund er et knutepunkt på Helgelandskysten. Forbindelsene hit er gode både med fly og båt, og byen er et naturlig sted å starte den videre utforskingen av skjærgården og fjordene i denne landsdelen. Jeg har reist offshore fra Brønnøysund mange ganger, og hver gang har jeg tenkt for meg selv at «her må vi opp med egen båt». Det ser fantastisk ut fra luften! Og fantastisk er det. Sommeren 2020 er vi på vei nordover fra Bergen, med kurs for Bodø og Lofoten, før vi tråkler oss sørover igjen. Det har gått noen år siden forrige gang vi besøkte Helgeland, og i sommer bråbestemte vi oss for å ta en langtur til et område vi lenge har drømt om å besøke igjen.

Midt i byen

Gjestehavnen i Brønnøysund ligger midt i byen. Og ikke bare midt i byen, men også midt i Norge. Herfra er det akkurat like langt til Lindesnes som til Nordkapp. Fra gjestehavnen er det gangavstand til alt du trenger, fra butikker, vinmonopol, apotek og puber til restauranter. Og ikke minst, kiosken TD som lager verdens beste softis borte ved Hurtigrutekaia. Denne softisen må bare smakes! Nydelig is med rørte, norske jordbær.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS