Blir det norsk seier?

Sleipner er nominert til Dame Award. Prisen deles ut i morgen.

Publisert

I morgen åpner Mets, en bransjeutstilling for båtutstyr. Der blir det hvert år delt ut en pris til årets beste produkt, etter en vurdering av en fagjury.

Stabiliseringsfinne

Norske Sleipner er nominert for sine stabiliseringsfinner. Teknologien er kjent fra skip, men Fredrikstad firmaet har laget egen modell for større motorbåter. Systemet reduserer rullebevegelsene til båten, noe som gjør det mer behaglig å være om bord i mye sjø. Systemet fungerer også når båten ligger stille, som om den ligger for anker.

Sleipners system er beregnet for båter mellom 50 og 130 fot. Ved å eliminere inn til 80 prosent av båtens rulling leverer dette systemet høyere komfort om bord.

Utviklet i Fredrikstad

Sleipners nyutviklede stabilisatorsystem er et resultat av mer enn to års forsknings- og utviklingsarbeid ved vår fabrikk i Fredrikstad. Med moderne nyutviklet programvare justeres finnene automatisk basert på informasjon fra sensorer og intelligente logaritmer. Finnene er designet med avansert hydrodynamiske programmer for minimal vannmotstand - ca. 20% mindre enn konkurrentene. Systemet er utviklet for enkel integrasjon med Side-Power trustersystemer eller kan installeres frittstående. Kompakte installasjonsmål gjør det også mulig å etterinstallere systemet i en rekke båter.

Systemet ble testet i Båtliv nr.1 2013. I morgen får vi se om det blir en pris.

Du finner de nominerte produktene her

Powered by Labrador CMS