Prøvekjørt

KLASSISK NORDISK: Yamarin 63 Hard Top tar opp en god, gammel HT-tradisjon.
KABIN: Seng og et ambisiøst dimensjonert pantry tar mye plass. En klassisk V-løsning med ileggsplate ville trolig fungert bedre i dette tilfellet. Babord frontvindu kan åpnes. Dette er et bedre ombordstigningsalternativ enn via akterdekket.
BARNEVENNLIG: Cockpiten er dyp og trygg. Flott med små barn i båten, voksne vil nok føle at sitteplassene er vel dype.
FØRERPLASS: Tradisjonen tro er føreposisjonen trukket tilbake fra forsalongen. Utsikt og førerkomfort er likevel riktig bra.
SÅRBART: Strømpanelet under akterbenken bør få et deksel som beskytter mot last som forskyver seg.
AKTERDEKK: Vi ser mange smarte løsninger for lett ombordstigning og fine bademuligheter på kompakte familiebåter, men med 63 Hard Top har Yamarin valgt et temmelig tradisjonelt design. Dermed er heller ikke brukervennligheten helt på 2016-nivå.

Yamarin satser på klassiker

Like før Yamarin lanserte futuristiske 81 DC sjøsatte den finske fabrikken en modell med bortimot stikk motsatt formuttrykk. Yamarin 63 Hard Top tar opp tråden fra 1970- og 80-tallets små familiebåter med fast tak og overnattingsmuligheter.

Publisert Sist oppdatert

Er dette et konsept som duger i dag? Tross alt lyder ideen med å sette overbygg på det hederskronte 63-skroget og deretter å lage et moderne hardtop-konsept med gode soveplasser, pantry og en dyp, trygg sittebrønn fornuftig på papiret.

Likevel får vi en følelse av at fabrikken ikke er ikke helt i mål med 63 HT. Sittebrønnen dyp, faktisk så dyp at den virker som rene sjakten. Dette er fint om man er på tur med riktig små barn. Men barna vokser fort, mens sitteplassen fortsatt vil gi en følelse av å sitte langt, langt nede. Samtidig er den store sengen rett og slett FOR stor for overbygget. Sammen med det gigantiske pantryet gjør dette at båtens indre virker trangere og mer kronglete enn hva som ellers forventes av en 21-foter.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER