Goldfish 36 P1 Supersport

GOLDFISH 36 P1 SUPERSPORT
SOLID MARSFART: Båtens økonomifart er over 50 knop, og Vatlestraumen er unnagjort på et blunk.
HANS EIRIK THUE
DRØSEN GÅR: Hans-Eirik Thue har praiet en kollega på båttur, en av få båter på fjorden denne dagen.
LETT SYNLIG: Neonfargene på denne Goldfish'en bør alene få folk til å ta det med ro på sjøen til sommeren.

Dannet råskinn i uniform

Den som kjøper en Goldfish-RIB, som tross 36 fot knapt byr på plass til å skifte mening i lugaren, må regne med noen spørsmål. Særlig når kundene er politifolk, og ryktebørsen påstår at båten går i 101 knop og koster over seks millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Etter mange års flikking på en utslitt Targa, etterfulgt av en lite vellykket leasing av en eksotisk Fabio Buzzi og tokt på en innleid Delta, kunne Hordaland politidistrikt i april endelig overta sin nye, skreddersydde båt. Politiførstebetjent og leder av sjøtjenesten, Hans-Eirik Thue dro selv til Son og hentet den spesialbygde Goldfish 36 P1 Supersport-versjonen. Han har også vært med på utviklingen av båten, som har fått overbygg og elektronikksystemer fra øverste hylle.

Dette er med andre ord en unik båt, faktisk den eneste i sitt slag i verden, og båten gikk sin seiersgang på «Sjøen for alle», før politimennene fra Hordaland fyrte opp de nær 800 dieselhestene og dundret rundt kysten på rekordtid for å rekke vårmessen i Bergen. Også der var interessen stor, men i mellomtiden vokste kritikken: «Hva i all verden skal politiet med en slik superbåt!?» Og: «KAN disse karene egentlig håndtere båten?»

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER