Langtest: Buster Magnum Pro.

– Kongen av aluminium

Mange ville nok likt å kunne smykke seg med tittelen vi her bruker. Faktum er at ikke mange har kjøl til å bære den. Buster Magnum Pro kan godt gjøre det, for en bedre åpen allround aluminiumsbåt i denne størrelsen har vi ennå ikke testet.

Publisert Sist oppdatert

En tøff påstand. Ikke minst mange svenske og finske konkurrenter vil mene vi her har glemt viktige aktører. Ingenting er vel da bedre enn å kunne si at vi brukte fire dager på å finne det ut. I sol, regn, sterk vind, haglebyger og med Mjøsas utfordrende og krappe bølger som test-arena rakk vi over mye. Fra Eidsvoll til Lillehammer tur og retur. I tillegg besøkte vi byene Gjøvik og Hamar og en drøss av vakre gjestehavner. En tur opp til den nye Båssenden gjestehavn ved Mjøsa Ferie- og fritidssenter i Brumunddal rakk vi også. Alt det kan du lese om i en senere artikkel om det å feriere i ”Skibladners” kjølvann. Nå handler det om båten som imponerte oss i all sin røffe og uelegante enkelhet. Nok en gang fikk vi også konstatert at det er viktig med god motorisering tilpasset båt og skrog.

En tidligere båtansvarlig for de amerikanske Navy Seals fortalte meg en gang at ”power is everything” når du kjører båt. Vi la nok litt forskjellig i begrepet, men på mange måter har han rett. En båt som har nok kraft til å gå billig når det er viktig, er et pluss. Det er et like stort pluss at man har krefter nok til å få en planende båt raskt opp i plan; det sparer du mange forbrukskroner og mye utslipp på. Og sist men ikke minst mente han at man kjører sikrere i litt sjø, så lenge motorkraften er såpass at du kan velge en aktiv kjørestil tilpasset bølgehøyde og frekvens. På testbåten vår stod det en 250 hk Yamaha, nok kraft til å bekrefte betydningen av hans konklusjon.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER