Sailfish 30 MC

Radikale Sailfish 30 MC byr på sjøsikkerhet og håndbygd kvalitet, men den finske båten er strengt tatt ikke mer enn en dagsturbåt.
Sportslig: Sjarkvinduene bør ikke narre noen til å tro at Sailfish 30 er en sedat halv-planer. Tvert imot. Denne båten er god for 40 knop med en 370-hester. Foto: Finnboat
Tenker nytt: 30 MC er en sprek båt med mye uteplass, og kabinen er meget komfortabel. Foto: Finnboat
Nødvendig komfort: 30-foteren er strengt tatt en dagsturbåt, men pantry og toalettbås er på plass.
sailfish30_03
sailfish26f_10
sailfish26f_11
sailfish26f_07
sailfish26f_05

Prøvekjørt: Sailfish 30 MC

Helplanende sportsbuss.Radikale Sailfish 30 MC byr på sjøsikkerhet og håndbygd kvalitet, men den finske båtener strengt tatt ikke mer enn en dagsturbåt.

Publisert Sist oppdatert

Grunnet det store fordekket er det ingen separat sovekabin i 30 MC, og verftet har heller ikke bygget lugar under salongen. Båten er dermed primært en dagsturbåt – med meget fine sjøegenskaper. Og der 26-foteren krever aktiv jobbing, er 30-foteren imponerende stabil og rask, stort sett uten at det er behov for å røre trim og flaps.

Båten vi prøvekjørte hadde en 370-hesters Volvo Penta D6 under akterdekket, og skroget klarte virkelig å utnytte kreftene. En toppfart på vel 40 knop er imponerende, mens store og små bølger fra alle kanter ble taklet med perfekt ro, uten tunge slag og uten at kursen ble påvirket. Svingeegenskapene følger opp, det var ikke noe problem å legge roret fullt over, selv på toppfart. Ifølge Sailfish-eier Åge Björklund har den finske kystvakten fattet interesse for modellen, nettopp grunnet sjøegenskapene.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER