Viknes 1080 Sunbridge

VIKNES 1080 SUNBRIDGE
GOD PLASS: Flybridgen er svær, med både u-sofa og solseng ? og vindskjermen har bra kontroll på trekken.
GOD PLASS: Flybridgen er svær, med både u-sofa og solseng ? og vindskjermen har bra kontroll på trekken.
JAGERBRO: Smak kan alltid diskuteres, men det subjektive inntrykket er at «sunbridgen» på 1080 harmonerer bedre med resten av båten enn det til-svarende påbygget på 1030.
TRIVELIG: Grove tekstiler kler båten, og førermiljøet er upåklagelig. Merk takluken ? og at denne modellen har vippesete lengst fremme på babord side.

Grensesprengende flaggskip

At Viknes skulle lansere en Sunbridge-utgave av toppmodellen 1080 var ingen sjokkerende nyhet, snarere en logisk videreføring av fjorårets vellykkede 1030 SB. Likevel innebærer den nye modellen mer enn en vanlig oppgradering.

Publisert Sist oppdatert

Konservative Viknes har med 1080 SB bevisst eller ubevisst sprengt rammene for sitt tradisjonelle vestlandsbåtprogram. Med nær et halvt tusen hester i kjelleren og plass som en liten hybelleilighet på taket tar Viknes sin nye baby steget bort fra å være et klassisk vestlandsalternativ til typiske cabincruisere – og nærmer seg et markedssegment de hurtiggående trawlerne regjerer. 

Tendensen var tilstede allerede i 2008 med lanseringen av den vanlige 1080-modellen. Storbåten fikk tre lugarer, skikkelig gangvei rundt styrehuset og sidedør – men med SB-utgaven er trawler-verdenen kommet mye nærmere. Det er pussig hva en flybridge kan gjøre med en båt.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER