PRØVEKJØRT: Viksund 320

Miljøkrigeren

Viksund 320 ble egentlig lansert i fjor, men mange småfeil og for tung flybridge gjorde at båten ble bygget helt om. Vi har prøvekjørt byggenummer én av den nye serien miljøkrigere.

Publisert Sist oppdatert

Det ble aldri en skikkelig båtmesse i Bergen før Rune Viksund og Kurt Oddekalv hadde vært i tottene på hverandre. Oddekalv med sitt korstog mot bruk av teak og regnskog i båtene. Viksund var lettest å trekke opp, og slo verbalt tilbake, om ikke like taktisk alle gangene. Og bergenserne frydet seg over tumultene, som gjerne ble kringkastet både lokalt og nasjonalt.

Dette ble det en solid slutt på foran messen «Dra til Sjøs» i Bergen i fjor vinter. Det Kurt`n ikke visste var at Rune Viksund mer og mindre i all hemmelighet hadde forberedt et nytt våpen mot miljøkrigeren Oddekalv. Han laget rett og slett en båt uten å bruke så mye som en kvist fra regnskogen. Viksund svarte rett og slett med en egen «miljøkriger». En sannhet med modifikasjoner, for det tok noen byggenumre før de ble kvitt lageret av ferdigskåret teakdekk. Men innvendig var dette en båt stappet av nyheter.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER