PRØVEKJØRT: Pioner 15

KONKURRANSE: Vi tok utfordringen fra importøren og konkurrerte med resten av båtpressen om hvem som visste mest om sjømannskap. På fem liter bensin putret vi rundt i Oslofjorden med folkebåten fremfor noen – Pioner.

Et sommerlig stunt

Du trenger ikke en million i banken og paraplydrinker på flybridge for å få et godt båtliv. Vi tok utfordringen fra importøren av Pioner-båtene, og fulgte med på en annerledes pressevisning.

Publisert Sist oppdatert

Det er ikke lenger bare, bare å være journalist i båtblad. Nå må du kunne litt om sjøen også for å bli akseptert av båtimportørene.

Kellox, som importerer blant annet Pioner-båter og Tohatsu-motorer, inviterte den samlede norske båtpressen til en uhøytidelig konkurranse på fjorden. Hvem kommer lengst på fem liter bensin, med en båt på 15 fot og 9,8 hestekrefter på hekken? I tillegg skulle vi sjøsette fra henger på tid. Vi skulle så finne fire forskjellige destinasjoner på fjorden som var verdt et besøk, og vi skulle gå gjennom Oslo Sjøskoles pensum for skoleelever i sjømannskap. Totalt stilte fem båter til start, og undertegnede og kollega Jørn Finsrud er mektig stolte av at vi hentet hjem seieren i dette ubeskjedene og noe kommersielt tuftede derbyet. Vi slo Vi Menn Båt med en «liten båtlengde», og Båtmagasinets journalister med opptil flere...! Hyggeligst var det å vinne prøven som gikk på sjømannskap.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER