Månedens båt - Venus 24

Venus - Gudinnen for «good looks»

Det er ikke uten grunn at formgiver og produsent Tor Oftebro har kalt sine båter for Venus. Romergudinnen for kjærlighet, skjønnhet og nytelse speiler seg i alt på denne 24 fot helnorske båten fra Mandal. Prestasjonene i sjøen bekrefter at gudene har hatt en hånd på prosjektet.

Publisert Sist oppdatert

Om dette blir en storselger, se det står igjen til Mammon å bestemme. Norske trauste motorbåtfolk vil nok mene at dette blir for sært. For mye middelhav og mye vedlikehold av regnskog. På den måten har konstruktøren Tor Oftebro, sammen med Geir Arnestad, tatt noen sjanser med sine båter. Men gud bedre så vakkert det blir.

Tidligere i år lanserte Oftebro en oppsikts­vekkende 20 foter – med retrolook og egenskaper som overgår røkla av norske skjærgårdsjeeper. Side om side ser 20 foteren og 24 foteren helt like ut i skrogformen, men skiller seg kraftig ut i lay-outen innvendig. Båtliv har tidligere i år prøvekjørt 20 foteren, og også her snakker vi om linjer og krefter forankret i fortiden men, så absolutt ment for fremtiden.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER