Sea Spirit 510

Fra idé til drømmebåt

Båtliv har fulgt Robin Christiansens drøm om å produsere sin egen båttype det siste året. Selv har han holdt på i flere år. I begynnelsen av oktober var det tid for prøvekjøring.Sea Spirit 510 er historien om et skrog som egentlig var stuet bort, støvet ned, og glemt. I dag fremstår byggenummer fem fra idealist og båtbygger Robin Christiansen i Fredrikstad som en gnistrende Fugl Fønix - både vakker og særdeles flyvedyktig.

Publisert Sist oppdatert

«Til den som går med et båt- prosjekt i magen. Ikke la deg skremme av alle negative fordommer. Proffer bygde Titanic, amatører bygde arken. Men, få med deg personer med det minimum av fagkunnskaper som må til for å få prosjektet ferdig. Sett av noen tusen timer til prosjekt på denne størrelsen, samt en passelig bunke kronasjer. Lykke til!» Robin Christiansen

Første jobb ble et avstøp i skrogformen, med avtivninger og endringer så langt det var mulig. Deretter snu det hele opp ned med bunnen i været. Skjære, kappe, skru og lime masse MDF biter. MDF er godt egnet til plugger, ettersom den er ganske død og lett å hugge i stykker. Nye steglister, hekk, bunn, sider. Noen dager med pussing. Pluss noen uker med pussing. Innimellom ble det også nødvendig med mye brainstorming. Hugge vekk, endre og lage noen nye biter. Slipe mer.Ved siden av dette arbeidet jobbet Gerhardt med layoutet på konsollen i tillegg til sin vanlige jobb som lab-sjef på dagtid.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER