Prøverodd: Venture 15.

Elegante, klassiske linjer i akterspeilet bidrar til at båten slipper vannet nesten uten bølger.
Elegante, klassiske linjer i akterspeilet bidrar til at båten slipper vannet nesten uten bølger.

Hurtig, sunt og miljøvennlig med årer

Båtlivet er like mangfoldig som menneskene som søker seg til sjøen i fritiden. Og det er slett ikke nødvendig å satse flere årslønner for å nyte sjølivets gleder på egen kjøl! Du kan til og med kombinere båtlivet med sunn trim og et bidrag til bedre miljø; - ved å erstatte motoren med et par årer. |

Publisert Sist oppdatert

I media klages det over at Ola Nordmann foretrekker store, dyre og fartsfarlige farkoster som både forurenser og ødelegger sommeridyllen for folk flest. Men det er også stadig flere norske kvinner og menn, ja, ungdom også, som velger det enkle båtlivet; - kajakken, robåten eller seiljollen. Gleden ved å være på sjøen er ofte større i det lille formatet; – nærheten til vannet, følelsen av vær og vind, bruken av egne muskler og stillheten. Du kommer ikke så langt og fort frem som med motor, men til gjengjeld finner du inn i trange sund og grunne bukter der du ofte kan ha det hele for deg selv, fordi de store båtene ikke slipper inn.

Mens kajakken selges i stort antall langs hele kysten, er robåten mer sjelden i dagens marked. Det er mest litt større og tyngre landstedbåter som er bygget for påhengsmotor du finner som robåter i dag. Å ro en bred og flatbunnet, tung båt skaper lite glede. En robåt bør være smal og lang i vannlinjen, lett bygget og helst utstyrt med et sete montert på skinne og med fotstøtter til kraftige fraspark, samt lange årer i kullfiber. Da har du en båt som lett gjør 4 – 5 knop eller mer gjennom vannet.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER