ULYKKESSTEDET: Katamaranen slo rundt i høy fart på åpen fjord, et stykke utenfor Skoltegrunnskaien, den lange piren som stikker ut i høyre kant av bilde.
ULYKKESSTEDET: Katamaranen slo rundt i høy fart på åpen fjord et stykke utenfor Skoltegrunnskaien, den lange piren i høyre del av bildet.

Far tiltalt for uaktsomt drap på sønnen

Det er nå tatt ut tiltale mot føreren etter hurtigbåtulykken på Bergen havn for snart to år siden. Mannens 11 år gamle sønn døde etter den tragiske hendelsen.

Faren, som er i 40-årene, sønnen og en kvinnelig passasjer befant seg i den 28 fot lange katamaranen da båten traff en bølge og ble slått rundt i en hastighet på vel 92 knop. Farten er beregnet på basis av GPS-data fra en mobiltelefon som var med i båten.

Alle tre om bord kom til skade, og sønnen ble liggende lenge under vann og døde senere på sykehuset. Faren har selv fått varige skader etter ulykken.

Statsadvokaten i Hordaland mener føreren holdt for høy hastighet etter forholdene og/eller ikke utviste tilstrekkelig oppmerksomhet. I tillegg må han svare for brudd på småtbåtloven. Statsadvokaten mener han navigerte slik at det oppsto fare for liv og helse, skriver Bergensavisen.

Mannens advokat, Ellen Eikeseth Mjøs, påpeker til avisen at føreren var meget erfaren og aldri hadde vært utsatt for ulykker tidligere, samt at det var gode sjøforhold på Byfjorden denne dagen. 

Tiltalte erkjenner ikke å ha opptrådt på en slik måte at handlingen rammes av straffeloven, og Mjøs legger til at hun har vanskelig å forstå at det skal være nødvendig med en slik tiltale.

– Hvordan dette kunne skje er uforklarlig. Han har aldri før hatt ulykke med båt eller vært involvert i farlige situasjoner. Min klient har allerede fått en livstidsdom, sier Ellen Eikeseth Mjøs.

Straffesaken vil trolig komme opp for Hordaland tingrett til høsten.