Boot 2019

Flytende landsted på 47 fot

Beneteau lanserer nå en ny 47-foter i serien Swift Trawler. Dette er bobåter for folk som ikke har det svært travelt i ferien. Se bildespesial.

Publisert Sist oppdatert

Düsseldorf, Tyskland

Swift Trawler er som navnet indikerer en rask trawler. Marsjfart ligger rundt syv til ni knop, og da har båten en rekkevidde på hele 600 nautiske mil, men det er mulig å gasse på og få båten opp i 20 knop om det kniper.

Trawlerbåtene byr på mye plass på flere dekksnivåer , og kan karakteriseres som flytende landsteder. Den utstilte båten på Boot er utstyrt med doble Cummins maskiner som yter 425 hestekrefter hver seg. Motorene er plassert midtskips og overføre kraften til propellene via strak aksling. Dermed blir vekten plassert på et sted som skaper minst mulig ubalanse i båten i bølger, og løsningen gir relativt lave driftskostnader.

Den utstilte båten koster 7,2 millioner kroner, men startprisen for Swift Trawler er 5,9 millioner kroner med dagens eurokurs.

Lange turer

Denne journalisten synes trawlerkonseptet har mye for seg. Båtene egner seg godt for folk som tilbringer mye tid i båten. Både sjøegenskaper, drivstofforbruk og rekkevidde på marsjfart gjør at båten egner seg godt for lengre turer.

Høye skansekledninger og porter i skutesiden samt dører ut fra styrhuset på begge sider, gjør det sikkert å bevege seg på båten i sjøen, og enkelt å gå i land under fortøyningsmanøvrer. Eneste minus vi har merket oss med Beneteaus trawlerer er at er lettere og spinklere enn sine amerikanske forbilder. Ved første øyekast later innredningen til å være noe mer solid bygget på denne nye modellen enn forgjengerne. Den utstilte båten har lyst treverk og smakfullt interiør i beige og grå farger.

Førerplassen

Dette er en båt for langturer med familie eller venner. Swift Trawler 47 er utstyrt med tre kabiner og seks sengeplasser, og den har to bad. Forut er dusj og toalett plassert i hvert sitt rom.

Salongen har sofaer i båtens lengderetning og gir plass til minst seks personer rundt spisebordet. Byssa er noe uvant plassert foran salongen på babord side. Dette gir en stor L-formet bysse og et vindu over byssa gir god utluftning. Det er også brede dører på hver side av hytta, slik at det er rikelig med muligheter for utlufting i båten.

Litt uvant, og smart, er også den nesten midstilte doble førerplassen. Plasseringen gir utsikt og det er kort vei til å gå ut på dekk begge sider. Trappen ned til nedre dekk står til styrbord for førerplassen.

Toppdekk

Noe av det fine med trawlere er den store flybridgen, eller toppdekket. På denne er det en salong og wetbar med grill på toppen av båten og fire-fem sitteplasser i fartsretningen. Også på akterdekket er det god plass, og her står en stor sofa under tak. Kalesjen kan raskt trekkes rundt sofaen om det blåser opp. Akterdekk i plan med badeplattformen gir nærhet til sjøen.

Båten har en assymetrisk dekksløsning med god passasje forover til fordekket på styrbord side, og en smalere passasje på babord.

Båtliv har tidligere testet søstermodeller i Swift Trawler-familien:

Les også: Lekker sjøhytte med fart  (for abonnenter)

 

Les også: Godkjent av skipskontrollen (for abonnenter)

 

Les også: Små skip med stor fart (for abonnenter)