Kjører båten hjem fra Boot Düsseldorf

Mens de aller fleste har tatt flyet hjem fra verdens største båtmesse i Düsseldorf, tar andre båten hjem til Norge.

Publisert Sist oppdatert

Verdens største båtmesse stengte dørene søndag. Nå skal mange hundre båter ut av messehallene. En av båtene, en Benteau Swift Trawler 41 Fly som har fått en norsk eier som tar turen hjem sammen med selgeren Torben Kragstad.

LES OGSÅ: Bavaria lanserer ny 41-foter

– Båten skal først settes ut i vannet med Big Willi, sier Torben Kragstad, hos Kragstad AS. Big Willi er en kran som er blitt mest kjent for å løfte store yachter som skal til båtmessa. Med et stort antall båter som skal settes ut i Rhinen sier det seg selv at pågangen blir stor. Og feilmarginene små.

– Det er strøm på fire knop i vannet, så alt må fungere når båten blir satt ut. Det er ikke rom for en båt som ikke er i stand til å kaste loss, da blir det katastrofe, sier Kragstad.

SITTEPLASSER: Salongen kan også gjøres om til soveplass.

Trafikkert

Vel ute i Rhinen vil turen gå medstrøms mot kysten. Man kan da velge å følge mot Rotterdam eller Amsterdam.

– Siden vi skal nordover blir det Amsterdam. Rhinen har ikke noen fartsbegrensning, så vi kan holde marsjfart som ligger på om lag 20 knop, sier Kragstad. Samtidig er han klar over at elva også kan by på sine utfordringer, med mye trafikk av store båter, elv med skarpe svinger og sterk strøm.

LES OGSÅ: Verdens beste båter er kåret

– Fra Amsterdam settes kursen mot Kiel-kanalen, for så å kjøre videre til Grebbestad i Sverige, sier Kragstad. Andre som har tatt turen har klart strekningen på tre dager. Kragstad og den nye eieren vil ta seg litt bedre tid, og ser for seg å bruke to dager til Amsterdam og muligens tre dager over til Grebbestad i Sverige.

BIG WILLI: Kranen har potensiale for store båter.An seinem 40. erstrahlt der stramme Bursche ? 12,7 Meter groß, 11,4 Meter breit und 84 Tonnen schwer ? in neuem Glanz. Die schönen Tage im Herbst hatten die Maler genutzt, um ihn mit einem neuen, ...

Mye plass

Beneteau Swift Trawler 41 finnes som Fly og Sedan, og det er flybridgeversjonen som skal til Norge. Begge båtene sto utstilt på Boot Düsseldorf, og flybridgen som snart skal på Rhinen er byggenummer fire. På flybridgen er det god plass, med førerplass kombinert med en større sittegruppe som gir fin plass til sju-åtte personer rundt bordet. I tillegg er det et et pantry med grill og god dørkplass. Salongen under er lys, også med stort bord og mange sitteplasser som byr på panoramautsikt. Her er det til og med lagt til rette for å senke bordet og gjøre om salonggruppen til soveplass, som igjen kan gjøres privat, og er klargjort med skinner slik at det kan trekkes for. Og soveplasser blir det da nok av, med stor dobbellugar ved baug, to mindre lugarer midtskips, samt to bad.

TRAWLER: Beneteau Swift Trawler 41 Fly.