INVESTORER: Bavaria er satt under administrasjon og søker nye eiere.

Bavaria søker investorer

Bavaria Yachtbau ble i går satt under administrasjon av retten i Würzburg. Produksjon og levering av båter fortsetter som før, og nå arbeides det med å finne nye eiere.

Publisert Sist oppdatert

Insolvens er årsaken til at Bavaria Yachtbau har søkt rettslig vern mot kreditorene. Ifølge en pressemelding fra Bavaria vil verftet bygge og levere båter som normalt i tiden som kommer, og de 600 ansatte ved verftet er sikret lønn ut juni.

Tidligere toppsjef Lutz Henkel fikk sparken i forrige uke. Ledelsen for øvrig fortsetter som før. Retten i Würzburg oppnevnte i går Dr. Hubert Ampferl fra advokatkontoret Dr. med. Beck & Partner som administrator for gjeldsforhandlingene. Dessuten har Bavaria engasjert omstruktureringsekspert dr. Tobias Brinkmann fra Brinkmann & Partner. Han slutter seg til styret og skal jobbe med å finne investorløsninger.

 

Verftet melder om en god ordreinngang, noe som også kan bekreftes av den norske forhandleren. Daglig leder (COO) Erik Appell sier at verftet holder høy produksjonstakt for å klare å levere alle båtene som er bestilt for levering i år. Bavaria er en av Europas ledende båtprodusenter med et stort utvalg av motorbåter og seilbåter.

Underbalanse

Samtidig jobber styret for fullt med å finne en ny løsning på eiersiden. Dagens eiere er de amerikanske venturefondene Anchorage og Oaktree, som har signalisert vilje til å finne en god løsning for fortsatt drift i bedriften. Ifølge tyske kilder har holdingselskapet til Bavaria Yachtbau en gjeld på over 300 millioner euro (nær 3 milliarder kroner). Det har lenge versert rykter om at Bavaria har vært insolvent, som innebærer at selskapet ikke i stand til å betjene gjelden over driften. I fjor ble det rapportert om en underbalanse på over 200 millioner euro (nesten to milliarder kroner), ifølge Handelsblatt.

Den mektige fagforeningen IG Metall har engasjert seg i saken for å bidra til å berge arbeidsplassene, som ifølge foreningens talsmann Walther Mann dreier seg om 600 fast ansatte og 175 midlertidige medarbeidere.

De pågående gjeldsforhandlingene gjelder kun for Bavaria Yachtbau GmbH, og ikke for det franske datterselskapet Bavaria Catamarans (Nautitech) i Rochefort

40 år: Bavaria feiret 40 på Boot i januar. Nå har Lutz Henkel (th) fått sparken.