Bavaria R40

Bavaria hever listen

Bavaria har store forventninger til fabrikkens nye J&J-designete R40-modell.

Publisert Sist oppdatert

Båten er helt nyutviklet og skal tillegg bygges etter nye prinsipper for Bavaria.

Innredningen under dekk er en separat modul som produseres fullt ferdig utenfor skrogfabrikken, mens selve skroget, med overbygg og dekk nå bygges med vakuumstøpingteknikker.

Samlet skal dette gi en lettere, stivere og sterkere konstruksjon for nybåten, som får doble VB 370-maskiner og en anslått toppfart på 35 knop. De som ønsker enda mer kraft kan bestille båten med 2 x 400 hk.

R40 er en lukket båt og leveres både med og uten flybridge, og bak konstruksjonen står det slovenske designbyrået J&J.

Brødrene Japec og Jernej Jacopin har lagt vekt på å streke opp et skrog som skal by på gode, sportslige kjøreegenskaper uten at Bavarias tradisjoner som leverandør av praktiske familiebåter skal gå tapt.

Innredningen under dekk defineres av at eierlugaren blir en romslig senterlugar med store skrogvinduer. I tillegg er det en supplerende gjestelugar med dobbelkøye. Begge lugarene får ifølge Bavarias pressemelding egne baderom.

Bilder eller skisser av innredning og layout er ennå ikke offentliggjort og Bavaria antyder heller ikke noe om pris for den nye modellen, som først lanseres offisielt på båtmessen i Cannes i september. Men interesserte kunder skal kunne få en sniktitt på båten i Split allerede i mai.

Tekniske data, Bavaria R40

Lengde: 12,78 m

Bredde: 3,99 m

Dybde: 1,08 m

Tørrvekt:  8,7 t