Prøvekjørt: Bavaria E40

Langsom og gjerrig båt fra Bavaria

Pris og plass er prioritert i nye Bavaria E40. Dette er en deplasementbåt for rolige båtturer med lavt drivstofforbruk. Båten har innvendig førerposisjon akterut. Ser vi her en trendsetter fra det tyske storverftet?

Publisert Sist oppdatert

Båtlivet kan til tider være ganske så konservativt. Normalt skal den innvendige førerplassen være framme. Gjerne på styrbord side. Det er derfor ganske dristig når Bavaria plasserer førerplassen i senterlinjen, bakerst i salongen, omtrent som i en seilbåt.

Dessverre er det ikke så ofte det tenkes nytt i båtbransjen. Da Båtliv tok runden på Båter i sjøen, med komiker og programleder Øyvind Loven i Morgenklubben, var Bavaria E40 den første båten han stoppet opp ved. Loven kjører selv en Targa 37, som han bruker hver eneste dag når han har anledning. Han medgir at han ikke er noen stor fan av Bavaria, men denne kan han like.

– Jeg synes vel ikke alle Bavaria-båtene er like fine. Alle kan ikke like alt. Men når en sånn båtgigant lager noe som er helt kokobananas, så blir jeg litt glad, sier Loven når vi går om bord i nyheten. Han setter seg til rors. Akterut. Med oversikt over alle andre sitteplasser i salongen.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS