Utsolgt til neste høst

Flere kjente båtmerker er nå utsolgt til over neste sommer.

Publisert Sist oppdatert

 Marex er blant merkene som har truffet blink med modellen 310 Sun Cruiser. Salgene har tikket inn de siste ukene på utstillingene i Southampton, Friedrichshafen, Oslo og Cannes.

–Hvis jeg vil kjøpe båt nå, hva sier du da?

–Takk, jeg tror jeg skal klare å levere den høsten 2018, sier markeds- og salgssjef Thomas Aalrud hos Marex. I Leangbukta er det travelt med opplag en flott høstdag med varm sol. Marex har nå 200 ansatte i sving med å bygge båter i Litauen, og er i ferd med å etablere et nytt støperi for å øke kapasiteten.

Les også : Prøvekjøring av Marex 310 Sun Cruiser

Norboat meldte under Båter i sjøen i september om økt salg av båter over 26 fot det siste året. Påstanden bekreftes av aktørene på Skandinavias største senter for store fritidsbåter.

–Man må forte seg å bestille nå for å få den levert til neste sommer. Vi begynner å gå tomme for Windy og Axopar er utsolgt her nå, sier Stian Taraldsen hos Aaby Marine, som også selger svenske Nimbus i Norge. Windy lanserte nylig en helt ny 27-foter med tydelig slektskap til sine suksessfulle forgjengere.

 Les også: Prøvekjøring av Windy 27 Solano

Store båter

–Jeg har solgt en 46-foter i dag. I går solgte jeg 46-foter og forrige uke solgte jeg en 46-foter, sier Jan Petter Merringdal som selger seilbåter for Bavaria Båt Norge. Han forteller om en voksen målgruppe med god økonomi som gjerne kjøper store båter.

–For ti år siden solgte vi mange 37-fotere med tre kabiner til småbarnsfamilier. Nå selger vi gjerne båter i 40- til 50-fots klassen med to kabiner til godt voksne folk som har trappet ned på jobbingen, sier han.

Les også: Prøvekjøring av Bavaria 400 Sport

Hos Giramar opplever Nina Zaborowski en lignende trend. De skal nå selge en Sense 50 for en kunde som nylig selv kjøpte en CNB 76  i utlandet. Dette er luksusmerket til Beneteau-gruppen. Det er også flere interessenter på nye Oceanis 51.1.

På motorbåtsiden har Giramar nylig utvidet med franske Rhea, og Båtliv fikk en rask omvisning i nye Rhea 27 Escapade: En storvokst og maskulin daycruiser med 350 hk Mercury Verado på hekken. Med motor er prisen i underkant av en million kroner.

Les også: Franske tøffinger til Norge