BAVARIA: Den norske forhandleren stilte ut mange Bavaria-modeller under Båter i Sjøen, fordi troen på en løsning var sterk.

Bavaria er reddet

Det tysk investeringsselskapet CMP går inn med friske penger i Bavaria, og den norske importøren er storfornøyd.

Publisert Sist oppdatert
NORGE: Lars-Erik Solvang og Claes Eliasson har jobbet hardt for å fronte Bavaria i Norge de siste årene.

– Vi kunne ikke fått noen bedre løsning, sier Lars-Erik Solvang i Bavaria Norge. Han hadde sjefen for investeringsselskapet på besøk i Norge under Båter i Sjøen, og de to fant tonen. Forhandleren i Norge var den første han møtte, og det sier litt om hvor viktig Norge er for det tyske selskapet. 

Kapitaltørke

I april ble det kjent at de daværende eierne av Bavaria ville ikke legge inn mer penger i selskapet.

Les også: Eierne kaster kortene i Bavaria

Toppsjefen fikk sparken, og selskapet ble satt under offentlig administrasjon. Det skulle ha vært en avklaring i sommer, men avgjørelsen om hvem som skulle ta over Bavaria tok lengre tid enn forventet. I dag ble det kjent at det tyske investeringsselskapet CMP Capital Management-Partners GmbH har overtatt eierskapet av Bavaria Yachtbau GmbH.

Les også: Bavaria sjefen fikk sparken

Fornøyde i Leangbukta

– Vi er svært glade for at eierskiftet nå er gjennomført og ser fram til å videreføre det gode samarbeidet med Bavaria i Tyskland. Det siste året har det blitt utviklet mange nye spennende modeller som markedet har tatt veldig godt imot. Vi har ståltro på merket som tilbyr flotte båter tilpasset nordisk bruk og som stadig utvider sitt kundegrunnlag, sier Lars-Erik Solvang, daglig leder i Bavaria Båt Norge AS.

LES: Medvind for Bavaria Norge

Verdifull erfaring

CMP Capital Management-Partners GmbH ble grunnlagt i 2000 og har bred kompetanse innen produksjon, automasjon, bilindustri og har også erfaring fra maritim virksomhet. Den nye eieren har allerede besøkt den norske importøren og viser et sterkt ønske og engasjement for et tett samarbeid med forhandlerleddet og markedet.

LEVERING: Tross for økonomiske utfordringer har Bavaria holdt produksjonen i gang, og fått levert ut båter til kunder.