f_ca4544cd99dcdfb2ef4ade430b08f209565f22e3af19e

Følg nyhetene fra Salon Nautic

Lørdag åpner en av Europas største båtutstillinger i hjertet av Paris.

Publisert Sist oppdatert

Båter og båtliv preger nå gatebildet i Paris. Utstillingen «Salon Nautic» åpner lørdag denne uken, og i løpet av en uke er nesten en kvart million mennesker innom båtutstillingen, som bare så vidt blir slått av Boot i Düsseldorf når det gjelder antall besøkende.

Fransk båtindustri er blant verdens ledende, med flaggskip som børsnoterte Group Beneteau, med merkevarene Beneteau, Jeanneau, CNB, Lagoon, Monte Carlo og en rekke underbrands. Kong Karl Gustav og dronning Silvia av Sverige var denne uken i Paris og ga pris til Beneteau på vegne av det svenske handelskammeret, der Beneteau ble utpekt til århundrets franske samarbeidspartner på grunn av det gode og langvarige samarbeidsforholdet med Volvo Penta.

Klima

Beneteau er verdens største produsent av seilbåter, og verftet vokser også raskt innen produksjon av motorbåter.

I Paris neste uke stiller fransk båtbransje ut nyhetene sine for 2016. Nesten en tredjedel av alt båtsalget i Frankrike skjer på denne førjulsmessen i Paris sentrum. Det er dyrt å stille ut båter midt i den franske hovedstaden, men bransjen mener tid og sted er svært viktig for det høye besøkstallet, når både far og mor kan dra på juleshopping i Paris.

For tiden preges også Paris av klimatoppmøtet, og på metrostasjonen Montparnasse er veggene dekorert med tegninger og fakta om havets betydning for verdens økosystem.

Mange av verdens beste seilere er med å prege utstillingen, og til helgen blir det padlekonkurranse med på brett (Stand Up Padling) på elva Seinen, som flyter gjennom hele byen.

Vi er på plass og rapporterer om nyheter på Salon Nautic i Paris. Her kan dere se en video som messearrangørene har lagd av båtene på vei til utstillingen gjennom Paris’ gater.