Båtliv

30 KRONER: På enkelte dager kan pumpeprisen på drivstoff til båt havne på 30 kroner literen.

I år kan drivstoffprisen bli dråpen som knekker båtgleden

Vinden blåser ikke båtfolkets vei om dagen. Er det skyhøye drivstoffpriser som nå skal knekke båtgleden – på toppe av alle andre utfordringer? På enkelte dager kan nemlig literprisen komme opp i uhyggelige 30 kroner denne sommeren.

Båtliv som familiens fritidsglede er truet. Sterke krefter presser fra alle kantene. Statsforvalterne sier nei til kommunal fremvekst av sårt tiltrengte båtplasser. Det betyr enormt prispress og kamp om plassene. Opplagsplassene på de sjønære arealene erstattes med luksusboliger og vanskeliggjør vinterlagring uten forurensende og fordyrende biltransport. Prisene på varer og tjenester skyter i været også i båtbransjen. Stadig flere kommuner nekter tømming av septik i sjøen i sine områder, til tross for at kommunene selv, gjennom sine renseanlegg og landbruket, står for de store volumene av forurensing.

Dråpen som likevel kan få begeret til å flyte over handler om drivstoff. Prisene skyter ukontrollert av gårde. I skrivende stund koster det 8 000 kroner å fylle de to dieseltankene på en ganske vanlig familiebåt som en Scand 29 Baltic. Har du en normal daycruiser med en bensintank på 150 liter, koster det deg 4000 kroner for en tank.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER